21:15 ч.

07.12.17

2 мин.

0

0

0

Данъчни влизат в дискотеките за Студентския празник

от Стефан Кючуков |

Данъчни влизат в дискотеките за Студентския празник

 


Данъчни влизат в дискотеките и ресторантите, където студенти ще празнуват 8 декември. Инспекторите на НАП ще следят отчитат ли заведенията приходите от вход и реалните обороти. Данъчните ще извършват и контрол по спазване на осигурителното законодателство, имат ли трудови договори работниците в обектите и изпълнили ли са техните собственици задълженията си към НАП. Ако заведенията имат неплатени задължения към хазната, оборотът от касата им може да бъде прибран от публичните изпълнители на НАП. Проверките са част от мерките за засилен контрол от страна на НАП, които започнаха още от Никулден. Данъчните от НАП във Варна съставиха 15 акта за нарушение на търговци на риба и рибни продукти на Никулден. Три от тях са за неиздаване на касов бон, седем – за разлика в касовата наличност, а пет от актовете са за нарушение на Кодекса за социално осигуряване – невнесени здравни осигуровки, съобщиха от НАП в морския град. Проверките са били във Варна, Добрич, Балчик, Каварна и други населени места, като са обхванали над 60 обект. Целта им е да се установи отчитат ли търговците на риба реално извършените продажби на фискалните устройства.
Проверки на търговци на риба имаше и в София, както и в другите градове на страната.
Проверките на данъчните ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на реалните обороти ще бъде засилен по Коледните и Новогодишните празници, предупреждават от НАП. Сигнали за укриване на обороти и други данъчни нарушения гражданите могат да подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл [email protected]


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент