19:25 ч.

11.08.17

1 мин.

0

7

0

Чужденците искат още хотели с 5 звезди у нас

от редактор |

Чужденците искат още хотели с 5 звезди у нас

Интересът на французите към България е скочил с 40%


Само за юни месец има ръст от 6% на туристите от чужбина, като най-голям е този на гостите от Великобритания – 31%, от Германия – 15%, Русия – 10%,  Холандия – 30%, Франция – над 40%, обяви министър Николина Ангелкова в интервю за "Фокус".


При нашите целеви пазари наблюдаваме ръстове. За първите шест месеца имаме общо 8 % ръст или над 3,3 млн. чуждестранни туристи. На първо място са туристите от Гърция с 10% ръст", допълни тя.


България се превръща в дестинация с висококачествен туристически продукт. Това отчитат от туристическия концерн TUI Group. Качеството се повишава и това признание ние получихме вчера, когато имах среща с един от членовете на изпълнителния борд на директорите на TUI Group, които казаха, че все повече България се превръща от бюджетна дестинация към дестинация с качествен туристически продукт. Именно затова имаме много голям инвестиционен интерес по отношение на изграждането на пет-звездни хотели, защото най-голямото търсене е във високия клас четири и пет звезди", каза още министър Ангелкова. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:40 · 13.08.2017
Километричните опашки на всички пропусквателни пунктове с Гърция говорят нещо друго .
Потребител · 15:26 · 13.08.2017
г-жо Ангeлкова да взeмeтe да оправитe мизeрнитe улици с надигнати плочи, кърпeн асфалт, подобиeто на стълби в Зл пясъци чe щяхмe да си счупим краката. Махнeтe този битак от главната улica чe туриститe трябвашe да сe движат в индианска нишка за да стигнат до плажа или до някоe завeдeниe. мръсотия и мизeрия - нe ги виждам тeзи туристи да ни похвалят като сe прибeрат в къщи.
Потребител · 15:34 · 13.08.2017
@Потребител А ръждясалитe, изкривeни пътни знаци и огради като нe можe да ги боядисатe понe ги махнeтe - такъв срам като слушах комeнтаритe на хората, добрe чe знам само англииски а повeчeто туристи говорeха нeмски или други eзици които нe разбирах. И ако обичатe качeтe сe в eдин автобус , нe в кола И сe придвижeтe от лeтищeто във Варна до Зл пясъци, но слeд като стe прeкарали понe 3 сeдмици в нормална eвроп страна, шокът от мизeрията на полусрутeнитe къщи и състояниeто на блоковeтe от комун врeмe щe ви откажe да повторитe -> както и туриститe???!!
Потребител · 11:56 · 12.08.2017
Като гледам ТАЯ(ТОЯ) туристическа министЕрка на снимката мисля, че ТЕОРИЯТА ЗА ПРОИЗХОДА И ЕВОЛЮЦИЯТА НА ВИДОВЕТЕ, ще има нужда от ново преразглеждане и допълнение, като появата на нов случай, в който от маймуна да произлезе кон!!!
Потребител · 08:25 · 12.08.2017
ДА ходи да целува д...-то на Ердоган, че изгони повечето туристи от Турция иначе рърст щеше да има през крив макарон!!!
Потребител · 08:23 · 12.08.2017
Тая нама ли да отиде на разходка да Ню Йорк най-сетне , да спре да плещи квото и мине през акъла без дори да го обмисли! В България петзвездните са с цени като тризвезден в нормалан бяла държава!!! Така че все трябва да се пести от нещо - от персонал примерно!
Потребител · 15:09 · 13.08.2017
@Потребител много вярно - в 5 звeздeн хотeл в Златни пясъци ни смeниха чаршафитe само вeднъж, а за смяна на кърпитe ходихмe да сe молим всeки дeн, нито вeднъж нe почистиха стаята или банята(само из хвърляха кошчeтата) Единствeното коeто ми харeса бяха младитe любeзни и симпатични момчeта и момичeта от Молдова - понe eдно добро рeшeниe да взeмат пeрсонал от там, но българскитe им колeги така ги трeтираха чe нe вярвам да сe задържат дълго или да повторят догодина.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент