19:05 ч.

07.12.17

1 мин.

0

0

0

ЧЕЗ: Продажбата се решава до Нова година

от редактор |

ЧЕЗ: Продажбата се решава до Нова година

Оттеглянето от пазара на ток на "Фючър Енерджи" няма никакво влияние върху преговорите, които се водят в Прага за продажбата на активите на CEZ Group в България, заяви пред журналисти регионалният мениджър на чешката компания в България Карел Крал.


Той обясни, че няма информация за хода на разговорите, но желанието на компанията е до края на годината да стане ясно дали ще се раздели с активи у нас или не. Според него в CEZ се работи и по двата варианта - продажба и оставане на пазара. "Фючър Енерджи" беше посочен от чешки медии като избран кандидат за част от активите на CEZ Group в България.


В началото на декември обаче компанията беше отстранена от пазара от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) във връзка с "големи задължения за небаланси". Това е първият случай с невъзможност на търговец на ток да изпълни задължения към своите клиенти.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент