Четири оферти за строежа на Белокопитово-Буховци

Четири оферти за строежа на Белокопитово-Буховци | StandartNews.com

Четири са отворените ценови оферти за изготвяне на технически проект и строителството на 16,3 км от магистрала "Хемус".

Офертите са за участъка между пътните възли "Белокопитово" и "Буховци" в посока Търговище, съобщиха от Агенция "Пътна инфрастурктура".

Автомагистралната отсечка ще бъде изградена със средства от републиканския бюджет. Индикативната стойност на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС.

Отворените ценови оферти са на:

Обединение "Хемус Лудогорие", в което участват "Трейс Груп Холд" АД, "Пътища и мостове" ЕООД и "Пътно строителство" АД - 129 985 000 лв. без ДДС;
"ДЗЗД "Хемус 16320", в което са "Инфра Експерт" ЕООД, "Пътинженерингстрой-Т" ЕАД, "Автомагистрали - Черно Море" АД и "Трансконсулт-22 ООД;
"Обединение "Геопът Белокопитово", с участници "Геострой" АД и "Пътстрой 92" АД;
"Хемус Изток-2016" ДЗЗД, в което са "ПСТ Груп" ЕАД и "ОРС инфраструктура" ООД.

Предвидено е изграждането на шест виадукта, на пътен възел за връзка с пътя Мировец - Певец, на нова връзка с пътя Шумен - Търговище при пътен възел "Белокопитово", на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища.

Срокът за "Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на обект АМ "Хемус" е 910 дни.

Близо 23 млн. лева за тази година са осигурени за стартиране на два участъка на магистрала "Хемус". Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи по време на парламентарния контрол, че за довършването на магистрала "Хемус" по индикативни данни необходимият ресурс е повече от 2 млрд. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай