14:20 ч.

13.08.17

3 мин.

0

16

0

Бизнесът се оплака от акциите на Валери Симеонов

от редактор |

Бизнесът се оплака от акциите на Валери Симеонов

Непристойно и ненормално поведение от страна на държавата, така нарече показните проверки на нощни заведения в Слънчев бряг Елена Иванов, председател на УС на Съюза на собственицитет в Слънчев бряг. Пред Флагман.бг тя реагира остро на скандалните нахлувания на вицепремиера Валери Симеонов в разгара на купона в клубове като "Оксижен" и "Какао бийч" в курорта.


"Просто това не е нормално, даже е възмутително, бих казала. Не може в разгара на летния туристически сезон, когато в едно заведение, без значение кое е то, има няколко хиляди посетители, платили вход и искащи да се забавляват цяла нощ, да се влезе по такъв начин, да се спре музиката и тези хора да си тръгнат крайно разочаровани, заяви Елена Иванова


"Питам: какво толкова намери държавата, полицията в това заведение, че по този брутален и показен начин се влиза и се притесняват посетителите и се съсипва туристическия бизнес? От години говорим, че сме за проверки, за спазване на законите и правилата, но нека това да става дискретно – в началото на туристическия сезон, когато на една маса сядат бизнес, държава, община и всички участници в този процес. И да се уговорим: Какво и как ще го правим! Така се процедира, а не се залага на тази показност от снощи. Извършена в пика на пика на сезона. Това е прецедент. Нямам нищо против правилата и спазването им, но не може да се съсипва уикенда на 2 хил. човека или много повече и да се мачка бизнесът. Непристойно и ненормално поведение от страна на държавата!"


Според нея държавата трябва да пази Слънчев бряг, който носи солидни приходи в бюджета.


" Не смятам, че Слънчев бряг трябва да е държава в държавата. Това е един курорт, който трябва да се подчинява на всички други правила. Но в крайна сметка всички знаем, че Слънчев бряг е огромен източник на приходи за бюджета. Огромен! Говорим за най-големия курорт в държавата. И тези приходи идват от бизнеса, който е от най- различен спектър – хотели, ресторанти, атракциони, нощен живот. Всички тези елементи в съвкупност превръщат Слънчев бряг в дестинация №1. Питам: Чия е идеята този курорт да бъде смачкан и бизнесът да бъде унищожен? Започваме да смятаме, че някой има поставена цел – да унищожи курорта. До този момент се борим с негативната реклама, тази, която излиза по медиите. Напук на това туристите сами избират да идват в Слънчев бряг, което означава, че лошата реклама се оказа в наша полза. Това не успя да ни унищожи, но сега държавата започна с цялата си репресивна мощ. Какво направи Слънчев бряг на държавата, питам аз?!"


Елена Иванова се опасява, че силовите акции в курорта ще отблъснат посетителите.


"Ние съжителстваме съвсем нормално и винаги казваме, че Слънчев бряг е атрактивен, защото в него има както дневен живот, така и нощен. В него се съвместяват както семейства с деца, двойки, така и възрастни туристи. Има и много хора, които идват само за купона през уикенда. Знаете ли колко българи пътуват от София само за партитата в популярните клубове? Какво да направим? Да кажем на тези наши сънародници: В България вече няма място, в което да се забавлявате! Това ли да им кажем? Кое е алтернативното място за тях? Ако някой ми каже, че има алтернатива, започвам да си мисля, че Слънчев бряг се съсипва, за да се насочат туристите към друг курорт. Поведението на държавата не е нормално, нека институциите да си вършат функциите, а не да правят такива показни акции. Сто пъти сме казвали: Нека държавата да даде рамка и ние ще се вместим в нея. Никой няма интерес да се конфронтира бизнес и държава."


От Съюза на собствениците планират да поискат среща с представители на изпълнителната власт.


"След това, което снощи се е случило ще настояваме за среща с представители на държавата. Не знам дали това е акция на г-н Симеонов, не мога да кажа, но ако той стои в основата ще търсим среща с него. Ние никога не сме се страхували да застанем срещу проблема лице в лице."


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:14 · 14.08.2017
Да бе,да,дай им да се жалят,а не да отчитат нормално приходите си,то не е шум ,а истерия по морето
Потребител · 01:00 · 14.08.2017
8000 лева на вечер проход,входа само за влизане е от 25 лева нагоре,една бира е 6 лв при 1000 човека на вечер колко е оборота?Каква рамка искат да и дават, предварително всички знаят какви условия трябва да се спазват за да им върви бизнеса,В целия цивилизован свят не можеш да кажеш че си на дискотека извън сградата нищо не се чува отвън, само в България могат да тровят почивката и живота не местните с шума.
Потребител · 04:35 · 14.08.2017
@Потребител Бедрум бар 50 лв вход за чадърите им на плажа 90 лв, вътре от хора не можешда се разминеш. А целия оборот на заведението в полунищ е едва 8000 лева ха ха ха това се казва измамници от класа заедно с тези в НС които ги пазят.Вместо НАП да преброи хората и да наложи данци както би трябвало.
Потребител · 00:34 · 14.08.2017
Единствeниа вариант за приходитe им,да бадат с литсeнз,плаща 2милона лeва,на година на даржавата,за да работи дискотeката им на морeто,при нарушаванe от нeгова страна на условиата,сe затвариа и гори с 2милиона!
Потребител · 00:29 · 14.08.2017
Тeзи,така нарeчeни бизнeсмeни,да си взeмат коката,тонколонитe,дисковeтe и покривкитe от масата и да сe омитат от морeто!Ебати и бизнeсмeнитe,прихода му са 40-50.000лв на вeчeр,а тe отчитаt само 3.000лв.разрушаваитe им дискотeкитe и тeзи тапатси в пандeлата по пижами!
Потребител · 23:34 · 13.08.2017
всичко в тая държава е софийска помия
Потребител · 20:45 · 13.08.2017
Мутрите срещу нормалните хора
Потребител · 20:21 · 13.08.2017
алооо стандарт до кога ще блокирате вдигането или свалянето на палчетата ? мнения ли , от години сте фуклювци
Потребител · 18:24 · 13.08.2017
ЕДИН Е ВАЛЕРИ В БАЛГАРИЯ АКО БЯХА ВСИЧКИ КАТО КАТО НЕГО НЯМАШЕ ДА ГО ИМА ТОЯ РАЗВРАТ В Б----Я
Потребител · 18:10 · 13.08.2017
На какво прилича това - ще ни изненадвате с проверка на пиковия пик на сезонния сезон, без да сме се наговорили в началото на сезона кога, как и с какво ще ни изненадате! И защо не ползвате нашите си местни полицайчета, а някакви командировани, със зависимости от съвсем други бандити? Дайте ни рамка - кои закони да спазваме и кои - не!
Потребител · 17:29 · 13.08.2017
Този т.н. бизнес там може би щеше да има право да се оплаква, ако не криеха доходите и се съобразяваха със законите.
Слънчев Бряг е заприличал на същински бардак и зона извън закона.
Нека празнуват, ама и да вложат пари в ефективна шумоизолация. Това може да се постигне и при открити заведения, но струва парички...
Потребител · 17:03 · 13.08.2017
Това е маниер на "суджуците" - избират се жертви за рекет! По северното черноморие г-на нема да припари щото преди години е ял тоягата
Потребител · 16:45 · 13.08.2017
Дрогарко Иванова,щом ти се е сторило че туристите са се обидили,дето не са ги оставили да си излеят оргазмите за сметка на другите туристи,които пък също са платили но за нормална обстановка,ама да си се затичала към упоменатите дискотеки и с още една две отговорни като теб дрогарки,да си понаправила някоя и друга свирка за утеха на “измамените“ и “убидени“ от зам премиерът “туристи“!!А какво да кажат тези които години наред си плащат скъпо и прескъпо да бъдат тероризирани звуково и всякак от побеснелите ти подопечни пияници??!!
Потребител · 15:51 · 13.08.2017
Какви бизнесмени! Това са долни мошеници, които крият данъци и продават драго ва децата!!!!!!!!!!!!
Потребител · 15:41 · 13.08.2017
Точно пък вие, алчните курортни кожодери, ще говорите кое било неморално! Превърнахте Слънчев бряг в помийна яма, в европейско посмешище, в петно върху държавата.Ако не бяхте толкова безумно алчни, би трябвало да потънете в земята от срам.
Потребител · 15:06 · 13.08.2017
Интересно разпоретината от снимката какво понятие си има от туристически бизнес?!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент