Банско става Вавилон за състезанията по сноуборд

Гостите ще гледат шампионите само срещу билет за лифт

Банско става Вавилон за състезанията по сноуборд | StandartNews.com

Бум на гости в курорта Банско заради падналия сняг радва туристическият бранш. На места в Пирин снежната покривка стига до 130-140 см.

Цените на нощувките паднаха след 10 януари с 10-20%, от 1 февруари намаление ще има с още толкова. В семейните хотели нощувка и закуска не са по-скъпи от 30 лева. В тризвездните хотели същата услуга е максимум 40 лева. В четиризвездните двойната стая струва над 100 лева, но в тях има много екстри, които се ползват безплатно от клиентите. "Даваме 4 нощувки на цената на 3, 6 на цената на 5", твърдят хотелиери.

Телефоните в хотелите буквално прегряват от обаждания за резервации в периода 3-5 февруари. Причината е провеждането през тези три дни на три старта за Световната купа по сноуборд – паралелелен слалом, паралелелен гигантски слалом и бордъркрос. Българската федерация по ски и фирмата-концесионер на ски зоната – „Юлен" АД, обявиха свободен вход на трибуните и финалната зона и за трите старта.

Всички желаещи да гледат на живо най-атрактивните състезания ще могат да се качат в ски зоната само срещу закупен билет за кабинковата въжена линия или валидна лифт карта. Ще работи и паралелна микробусна линия от Банско до местността Бъндеришка поляна, която ще се ползва безплатно от всички с валидни билети или лифт карти за ски зоната.

Участие в състезанията по паралелен, паралелен гигантски слалом и сноуборд крос ще вземат най-добрите сноубордисти от целия свят. България ще бъде представена от носителя на Световната купа в паралелните дисциплини Радослав Янков и най-добрата ни състезателка и трикратна победителка за Световната купа - Александра Жекова.

„Вече няма свободни легла, а разполагаме с над 400 места за нощувки. Всичко е пълно за времето от 3 до 5 февруари. Всеки ден ще има между 10 000 и 15 000 туристи. Банско ще е като Вавилон на Балканите, защото ще е пълно с туристи от балканските държави", твърди управител на четиризвезден хотел в най-добрия ни зимен курорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай