Бъфет удвои дела си в "Епъл"

Бъфет удвои дела си в "Епъл" | StandartNews.com

Уорън Бъфет е удвоил дела си в мултинационалния технологичен гигант „Епъл". Това съобщи самият милиардер пред тв канала CNBC, като уточни, че неговият инвестиционен фонд „Бъркшир Хатауей" е купил 72 млн. акции за $8 млрд. В края на 2016 г. той вече беше купил дял за около $7 млрд. Общо той вече притежава 133 млн. акции в компанията.

Запитан защо ги си харчи парите за тях, той отговори: „Защото ги харесвам." А извън шегата допълни, че е бил заинтригуван от стратегията за преразпределение на капитала на главния изпълнителен директор Тим Кук и със способността им да задържат потребителите със своите продукти.

Общият дял на Бъфет в „Епъл" вече се оценява на около $18,2 млрд., с което Бъфет става петият по големина акционер в тази компания с 2,5%. А общият портфейл на активите на „Бъркшир Хатауей" достига колосалните $122 млрд., като „Епъл" е на второ място по вложения, след тези в „Кока-Кола".

Акциите на „Епъл" на борсата в понеделник отбелязаха леко повишение, но общо 12,6% за последния месец и цели 41,3% за последната година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай