"Алианц" държи 56% от инвестиционните животозастраховки

"Алианц" държи 56% от инвестиционните животозастраховки | StandartNews.com

ЗАД Алианц България Живот е лидер на българския животозастрахователен пазар за десетмесечието на 2017 г. Съгласно публикуваните от Комисията за финансов надзор данни, пазарният дял на компанията за периода е 21,8%, като премийният приход възлиза на 80.4 млн. лева.

Животозастрахователните дружества регистрират рекорден успех при продажбата на застраховки "Живот", свързани с инвестиционни продукти, сочат данните на КФН към края на октомври 2017 г. Приходите по този вид застраховки бележат почти двоен ръст на годишна база и възлизат на 54 млн. лева. Основният двигател на този пазар отново е ЗАД Алианц България Живот с 56% от приходите в този сектор. За десетмесечието на 2017 г. брутния премиен приход от инвестиционни застраховки "Живот" на Алианц е в размер на 30.3 млн. лева. През миналата година компанията предложи изцяло нови за българския пазар инвестиционни програми, които съчетават защитата на живота с възможността клиентите да инвестират във фондове, управлявани от една от най-големите компании за управление на активи в света – Allianz Global Investors.

„Алианц постоянно постига стабилни резултати на фона на все по-предизвикателна среда. Резултатите, които постигаме са показателни за доверието, което имат потребителите към нашата компания. Глобалният опит в управлението на активи, сигурността и качеството на обслужване са това, което отличава Алианц на българския пазар" - коментира Глория Димитрова, главен изпълнителен директор на ЗАД Алианц България Живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай