А1 с престижна финансова награда

А1 с престижна финансова награда | StandartNews.com

Младен Маркоски, CFO на A1, беше отличен за цялостен принос в класацията на EY Bulgaria

Стабилните финансови резултати, стратегическото развитие и утвърждаването като лидер на пазара на А1 бяха оценени от годишната класация на консултантската компания EY Bulgaria – CFO of the Year 2018. Главният директор „Финанси" на A1 Младен Маркоски получи наградата в категорията „Цялостен принос" от престижния конкурс. Това е и най-ценният приз в класацията, защото отличава кандидата, събрал най-висок брой точки във всички отделни категории – „Стратегия за развитие на финансовата функция", „Планиране и прогнозиране", „Контрол и отчетност" и „Ликвидност и риск".

Критериите за избор включват и задълбочена оценка на скорошни финансови резултати, стратегически насоки, етични въпроси, иновации, корпоративно лидерство, включително лична почтеност и поемане на риск, ценности и ключови екипни инициативи.

„Благодаря на ръководството и екипа на A1 за подкрепата и за отличните постижения, които реализирахме заедно. Тази награда ме мотивира за още по-големи усилия и още по-добри резултати в нашата работа през тази година. Тя е много важна за нас, защото преминава под знака на нашето ребрандиране. А1 е не просто ново име, а символ на по-високо ниво на обслужване, гарантирано качество на услугите и бърз и лесен достъп до съвременните технологии", сподели Младен Маркоски, който беше награден от Любомир Ганчев, съветник на министъра на икономиката.

А1 отбелязва ръст във всички основни финансови показатели през последните две години. За 2017 г. приходите на компанията са се повишили с 4,7% до 431,2 млн. евро, а повишението на оперативната печалба (EBITDA) е с 3,6% до 130,1 млн. евро.

Организиран за пета поредна година, конкурсът CFO of the Year следва мисията да носи признание и популярност на финансовите лидери в България. Класацията на EY Bulgaria отличава онези финансови експерти, които работят за успешното развитие на своите екипи и компании и дават своя принос за утвърждаване на добри професионални практики в общността на финансовите специалисти.

A1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Телекомът предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително два собствени спортни канала – MAX Sport 1 и MAX Sport 2, cloud и IoT решения на 4,5 милиона клиенти. През 2017 г. A1 България отчита приходи от 431,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 130,1 милиона евро.
A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2017 година са 4,38 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,4 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай