50 млн. лв. са инвестирани в индустриална зона Бургас

50 млн. лв. са инвестирани в индустриална зона Бургас | StandartNews.com

Инвестициите в индустриална зона Бургас надхвърлят 50 млн. лв., като терените в нея вече са на 80% заети. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев при откриването на „Бизнес ИНВЕСТ Форум" 2017 г., който се организира от регионалната структура на КРИБ в Бургас. В събитието участваха кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков и др.

„Зоната в Бургас се управлява от смесено дружество между общината и Национална компания „Индустриални зони", като вече обсъждаме нейното разширение", каза Манолев. Той се ангажира, че зоната ще продължи да бъде популяризирана пред потенциални инвеститори и акцентира, че регионът има много добри макроикономически показатели, които също са предпоставка повече предприятия да го предпочетат. „По Закона за насърчаване на инвестициите, за последните години тук са реализирани или са в процес на реализация 5 проекта на обща стойност от близо 140 млн., с които са се разкрили повече от 400 работни места. Сигурен съм обаче, че с общи действия можем да постигнем още по-добри резултати", каза икономическият заместник-министър.

Той добави, че област Бургас е сред първенците по усвоени европейски средства. Стойността на изплатените суми на бенефициенти по оперативните програми в областта достига до близо 900 млн. лв., или 1434 лв. на човек от населението. „Бизнесът също активно търси възможности за модернизиране на своите производствени мощности, чрез европейската безвъзмездна помощ, като на територията на областта са сключени договори за над 24 млн. лв. по ОП „Иновации и конкурентоспособност", посочи Александър Манолев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай