40 изби стягат бъчви за Дефиле на младото вино

Производители на мед, колбаси, сирена, хляб и известни шеф-готвачи допълват дегустацията

40 изби стягат бъчви за Дефиле на младото вино | StandartNews.com

Близо 40 винарски изби ще вземат участие в 9-тото издание на фестивала „Дефиле на младото вино", който ще се проведе от 24 до 26 ноември в Стария град в Пловдив, съобщи "Марица". На събитието се очакват над 20 000 посетители от България и чужбина. Щандовете на винопроизводителите ще бъдат разположени в дворовете и вътре в самите възрожденски къщи в Стария град - музеи, ресторанти и галерии. А любителите на младото вино ще имат възможност да си направят своя винена листа и да опитат новата реколта.

„Дефиле на младото вино" е запазена търговска марка на Съвета по туризъм - Пловдив, за провеждане на дегустации на млади български вина през последната седмица на ноември. Фестивалът стартира през 2009 г., за 8 г. събитието се разрасна до 7-дневен фестивал с богата съпътстваща програма. Производителите на мед, колбаси, сирена, хляб, минерална вода, кетъринг фирми и известни шеф-готвачи допълват дегустацията на винените напитки.

Част от фестивала са „Дните на младото вино" - съпътстваща културна програма с атрактивни събития, като танцови атракции, изложби, филмови прожекции, повечето със свободен вход за посетители.

Откриването на „Дефиле на младото вино" започва в 13 часа в петък с Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия".

Символичният старт на консумацията на младо вино се дава с отварянето на „Бъчва на младото вино", първата бъчва на миналогодишния носител на златно отличие. Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации. Един жетон дава право на една дегустация. 4 жетона струват 2 лв., 12 жетона са 6 лв., а цената за чаша с 8 жетона е 8 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай