Въвеждат петъчен обход на горите

Въвеждат петъчен обход на горите | StandartNews.com

Обмисля се въвеждане на регулярен петъчен обход по места от страна на всички служители в държавните горски предприятия. Това каза зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев по време на среща с председателя на федерация „Земеделие и Горско стопанство" към КТ „Подкрепа" Анелия Иванова и с председателя на Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървообработващата промишленост към КНСБ инж. Петър Абрашев.

Участниците в срещата потвърдиха желанието си да работят заедно за стабилно и модерно горско стопанство, както и за достойно и атрактивно възнаграждение на заетите в него. Зам.-министър Атанас Добрев посочи, че е много лесно да се работи с висок бюджет и изисква особени умения, за да се удовлетворят всички искания при бюджетни рестрикции.

Зам.-министърът посочи още, че е важно да се даде повече светлина на действията в сектор „Гори", като той подчерта, че в момента текат интензивни и повсеместни проверки с цел по-голяма превенция и намаляване на нарушенията и лошите практики, както и по-засилено присъствие на контролния щат на терен.

По време на срещата бяха обсъдени и темите за повишаване на квалификацията на заетите в сектора, както и редовно осигуряване с работно облекло и подобряване на техническото оборудване на заетите в държавните предприятия. Беше взето решение за провеждане на регулярни работни срещи в същия формат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай