17:45 ч.

11.07.18

1 мин.

0

9

0

Умъртвиха 1800 животни заради чума

от редактор |

Умъртвиха 1800 животни заради чума

1800 животни са евтанизирани след открита чума, но по-лошо е, че имаме още три положителни проби за болестта. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на заседанието на Комисията по земеделие в отговор на въпрос на председателя на комисията и депутат от ГЕРБ Десислава Танева за ситуацията с откритите огнища на чума.


„Общо 1800 животни са евтанизирани, по-лошата новина е, че продължавайки пробите в понеделник имаме още три положителни проби в три села към границата в Ямболско", каза министърът. По думите му ще трябва да бъдат предприети същите действия за тези три села. „Тези овцевъди ще бъдат обезщетени. Средствата за това са от ЕК, свързани с обезщетения, които бяха направени за други болести", каза министър Порожанов и поясни, че има 7 общини, 5 в Бургас и 2 в Ямбол.


Той поясни, че собствениците на останалите животни в тези общини имат ограничения за реализация на своята продукция.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:30 · 14.07.2018
Г-н премиер, вие заделили сте министерствата, които дават големи приходи на държавата? Сред тях би следвало да бъде МЗХ. Има агрономи и ветеринари за тоя министерски пост. Тоя нещастник какво ще помогне на земеделските стопани?! Та неговите ветеринари не могат да отделят здравите от заразените животни! Те са като него!
Потребител · 15:29 · 14.07.2018
За какъв дявол пращате този министър в район, заразен с чума по дребните животни, г-н премиер? Та той е икУнУмиЗД, не е ветеринар, нито пък сред заместник министрите му има известен ветеринар. А в минстерството има дирекция Ветеринарна медицина, но сигурно я оглавява я някой гъдулар, я някой артист. Г-н премиер, вие заделили сте министерствата, които дават големи приходи на държавата? Сред тях би следвало да бъде МЗХ. Има агрономи и ветеринари за тоя пост. Тоя нещастник какво ще помогне на стопаните ?!
Потребител · 15:24 · 14.07.2018
В БГ след 10 ноември направиха обратното – икономист шеф на съответното звено - министерство, държавна фирма, дирекция и т.н., а експертът, ако такъв нерядко изобщо има, е или шеф на отдел, или главен /обикновен експерт в някой отдел… И бумерангът се завърна – към премиера, МС и към нас, гражданите на РъБъ…
Потребител · 15:23 · 14.07.2018
Г-н Порожанов, Вие сте икУномиЗД , не специалист по земеделие или ветеринарна медицина. И сигурно любимец я на Б.Б., я на Цуци…А закон божи, още преди 65-68 години демонстриран от японците, е начело на даден институт или институция да бъде лице експерт в тази област. Икономист се назначава за счетоводител или шеф на Икономически отдел и е винаги подчинен на директора на института/институцията.
Потребител · 15:22 · 14.07.2018
ВУниверситета по ветеринарна медицина Стара Загора има учени професори, с европейска и световна известност, ама министър Румен и неговите заптиета не са се обърнали за помощ към тях, нещо повече – не са поддържали чрез зам.министър непосредствени връзки с тях . И когато избухна болестта никой не може да отдели здравите от болните животни, а всичко – под ножа. Г-н министър, махайте се от този пост. И без това не сте за него.
Потребител · 15:21 · 14.07.2018
Защото от ясно по-ясно е, че хората по света вземат мерки тази болест да не възниква и не слушат някакви некадърници от ЕС да дефинират, че превантивни мерки срещу посочената чума не се вземат, а животните „милостиво” се евтанизират. Такава просотия може да я има само сред еврокомисарите на ЕК, в БГ и епизодично – в Турция.
Потребител · 15:20 · 14.07.2018
Сега никой не може да каже дали по цял свят, особено в Австралия и Южна Америка, се допуска болест като чума по дребните преживни животни да тръшне десетки или стотици хиляди овце и кози или се вземат превантивни мерки. срещу възникването и разпространението на тази болест - хапчета, инжектиране на серуми и т.н..
Потребител · 15:19 · 14.07.2018
Агрономи и ветеринари дал Господ, защото в БГ има четири ВУЗа и научни институти с такава насоченост, но Боце си назначи Порожанов като верен кадър на тоя пост. За зам.министри той пък назначи верни на ГЕРБ и лично на премиера хора, но не и експерти в различните области на земеделието. А в Стара Загора има цял институт по ветеринарна медицина, който можеше да помогне на МЗГ ако министър Румен ги помоли за помощ.
Потребител · 15:12 · 14.07.2018
В този кабинет премиерът-пожарникар назначи на половината министерства министри икономисти. Кой го е излъгал ,че икономистите в БГ са солта на икономиката, да се хвърли от десетия и по-висок етаж на блока. Министри икономисти извън това на МФса следните: на енергетиката (там би следвало да бъде инженер или ядрен физик), на здравеопазването –Ананиев, на МОН – Вълчев, на промишлеността, която Биби нарече „икономика” – Караниколов, на МРРБ – Нанков, на МЗГ–Порожанов
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент