Пред април дават субсидии за плодове и зеленчуци

Пред април дават субсидии за плодове и зеленчуци | StandartNews.com

В началото на април ще стара превеждането на директни плащания за обвързано с количеството подпомагане за отглеждането на плодове и зеленчуци. Това става ясно от индикативния график на Държавен фонд „Земеделие" за предстоящите директни плащания от Кампания 2016, които ще бъдат извършени през 2017 г. Актуализираният график е публикуван на официалната страница на ДФЗ в интернет.

Графикът за директните плащания е указателен и има за цел да ориентира предварително земеделските стопани за предстоящите плащания на субсидии. Периодите на изплащане зависят и от предоставянето на финалния слой „Площи, допустими за подпомагане" и на всички специализирани слоеве по отношение на прилаганите схеми и мерки за Кампания 2016, посочват от ДФЗ.

От началото на месец март стартира и приемът на заявления за подпомагане за Кампания 2017 с нови схеми и допълнителни изисквания към тях. ДФ „Земеделие" ще създаде необходимата организация на работа, за да получат земеделските стопани субсидиите си в срокове, максимално близки до заложените в индикативния график, посочват от ДФЗ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай