Панаирът в Пловдив събира вино и храни

Панаирът в Пловдив събира вино и храни | StandartNews.com

Международният панаир в Пловдив от сряда ще бъде домакин на няколко изложби, обединяващи производители от земеделския сектор. Над 700 фирми от 33 държави ще покажат нови продукти, които покриват цялата верига от полето до трапезата. Изложителите са разпределени по теми "Винария", "Фудтех" и "Вкусове от Италия". Посетителите ще имат възможност да опитат новите серии на известни български изби и чуждестранни марки, както и отличените в Международния конкурс за вина, ракии и други спиртни напитки. Над 360 проби на производители от седем страни се състезаваха за наградите на "Винария 2017".
Наред с това ще бъдат показани широка гама от месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, студено пресовани сокове, сушени плодове и зеленчуци, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети на участниците във "Фудтех 2017".

За пръв път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, натурални оцети от годжи бери, ябълка, шипка, бъз, малина и арония. Новост е изложението за занаятчийски продукти със специално географско означение, което може да се види на 22 февруари.

Органични продукти от екоферми представя и специализираната изложба "БиоАгра", част от Международната селскостопанска изложба "Агра". Здравословни пчелни продукти предлагат производители в "Апи България".

Вкусовете на Италия ще бъдат представени чрез прошуто от черни прасета, биволска извара, сирена с шам фъстък, маслини и люти чушки, биовина, ликьори, бадемови сладкиши, зеленчукови пастети, мармалади, консерви, салами, зехтин и други изделия от Сицилия.

Експозициите на участниците в изложението ще бъдат отворени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 ч., когато е и последният ден на изложението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай