13:31 ч.

17.03.17

2 мин.

0

0

0

Обменяме научни кадри с Мичуринския държавен аграрен университет

от редактор |

Обменяме научни кадри с Мичуринския държавен аграрен университет

„Готови сме за сътрудничество и обмен на научни кадри с Мичуринския държавен аграрен университет от Руската федерация." Това заяви зам.-министърът на земеделието и харните доц. д-р Светла Янчева на среща с г-н Вадим Анатольевич, ректор на Университета, в МЗХ. Тя представи дейността на институтите в системата на Селскостопанската академия, като обърна внимание, че тези от тях, които се занимават с изследвания на плодове и зеленчуци, като например този в град Пловдив, са на много високо ниво.


„Аграрното образование у нас има традиции от години. В страната ни има специализирани средни земеделски училища, които обучават специалисти и висши учебни заведения за подготовка на бакалаври и магистри", обясни зам.-министърът.


Доцент Янчева поясни, че съществува демографски проблем в България. Има обезлюдяване на селските райони. „За да се върнат младите хора там, се прилага мярка 6.3 „Стартова помощ за млади земеделски производители" от Програмата за развитие на селските райони /2014-2020г./, по която се отпускат 25 000 евро за фермери на възраст от 18 до 40 години", обясни зам.-министърът.


От своя страна, г-н Вадим Анатольвич запозна доц. Янчева с направленията на обучение в Мичуринския държавен аграрен университет, като подчерта, че има млади хора, които могат да учат или да специализират в България в областта на селското стопанство.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент