16:45 ч.

21.04.17

1 мин.

0

1

0

Лекуват борова гора от въздуха

от Руми Борисова |

Лекуват борова гора от въздуха

Борова гора в Кюстендилско ще бъде лекувана от въздуха. Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) започва авиоборба срещу ръждива борова листна оса в района на кюстендилските села Драговищица, Горановци, Копиловци и Николичевци. По данни на предприятието масирано нападение от насекомения вредител е върху 935 декара борови гори. Авиоборбата е разрешена от Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил и ще се извърши на 26 април, при подходящи метеорологични условия и ако ниските температури през последните дни не са довели до измиране на гъсениците.


Площите в засегнатите държавни гори ще бъдат обработени с вертолет със система за ултра малообемно пръскане. Приготвянето на работния разтвор и зареждането ще се извърши на работна площадка Ломнишки път, в землището на село Драговищица. За предстоящите лесозащитни дейности са уведомени кметствата, регистрирани пчелари и държавни институции.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 19:34 · 21.04.2017
Mnogo neskoposano saglavie
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент