20:05 ч.

14.06.18

1 мин.

0

2

0

Китайци искат розово масло за 40 млн.

от редактор |

Китайци искат розово масло за 40 млн.

Китайска компания иска да купи розово масло за 40 милиона лева от "Българска роза". От карловската компания обявиха, че са в процес на договаряне на 5-годишно споразумение с китайска корпорация, но не посочиха името й. Интересът е за експорт на масло и козметика на стойност от 40 милиона лева в дългосрочен план. Очаква се споразумението да бъде подписано в началото на юли, съобщиха информационни агенции.


Очакванията са споразумението да бъде подписано в началото на следващия месец.


Фирмата, която започва производството си още през 1948 година и наскоро отбеляза 70-годишен юбилей, изнася продукти в над 20 държави на 4 континента.


За последните 5 г. "Българска роза" е доставила розово масло, което е било вложено в над 11 милиона парфюми на големи марки в индустрията.


Производителят на розово масло отчете продажби за април 2018 г. в размер на 407 хил. лв. и с натрупване от началото на годината 1,302 млрд. лв. Предварителните прогнози за май сочат реализирането на продажби в размер на 340 хил. лв. и с натрупване от началото на годината 1,642 млрд. лв.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 19:20 · 16.06.2018
Тeб лично тe грee да лeжиш И пърдиш
Азармо · 02:00 · 15.06.2018
А мен лично като българин какво ме греят кирливите 40 млн., които би трябвало да са млрд.? Да се извивам от кеф в съня си или какво?! Че най-после поредният хитрец рискувал да инвестира! Този или онзи външен инвеститор бил отворил завод, фабрика и пр. (ама то е заради печалба на БГ-народа?) ааахахаха. Отвратителни сте
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент