12:32 ч.

21.04.17

1 мин.

0

0

0

Изнасяме тютюн и череши за Китай

от редактор |

Изнасяме тютюн и череши за Китай

България скоро ще може да изнася тютюн и череши за Китай. Министерството на земеделието и Българската агенция по безопасност на храните работят в добро сътрудничество с Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на КНР за финализиране на всички открити процедури за внос в Китай на български селскостопански и хранителни продукти. Това стана ясно в четвъртък на среща на министъра на земеделието в служебния кабинет проф. Христо Бозуков с г-н Цуан Джеджу, изпълнителен зам.-председател на Китайската федерация на промишлеността и водената от него делегация. Министър Бозуков изрази желание за по-скорошно приключване на процедурите за изпълнение на изискванията за внос в Китай на тютюн, пресни череши, праскови и сливи, всички видове месо, живи птици, комбинирани фуражи и фуражни добавки и премикси, което ще създаде условия за значително увеличаване на изнасяните български продукти.
България е заинтересована не само от развитието на двустранните търговски отношения, но и от привличането на китайски инвестиции, каза министър Бозуков. Министерството оказва пълно съдействие и насърчава всички инициативи и съвместни проекти между български и китайски фирми, които са в интерес на развитието на взаимноизгодното двустранно сътрудничество в областта на земеделието и храните, допълни той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент