Фонд "Земеделие" с важно съобщение за фермерите

Фонд "Земеделие" с важно съобщение за фермерите | StandartNews.com

Във връзка със зачестили въпроси от страна на земеделските стопани по отношение на данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета, ДФ „Земеделие" информира:

Съгласно споразумението за взаимодействие между ДФ „Земеделие" и НАП, фондът предоставя данни на приходната агенция за изплатените суми на всички кандидати по отделните схеми и мерки, които ДФЗ администрира за всяка календарна година.

За улеснение на земеделските производители при подаването на коригиращите данъчни декларации до 1 октомври 2018 г. в случай, че са получили субсидии единствено по схемите и мерките на директните плащания, могат да направят справка за изплатената им финансова помощ в „Системата за индивидуална справка по Директни плащания", която се намира на интернет страницата на ДФ „Земеделие".
Бенефициентите на ДФ „Земеделие", получили държавни помощи, финансиране по пазарните мерки и ПРСР, следва да направят извлечение от банковите си сметки, като сравнят преведените суми в тях с декларираните доходи и субсидии пред НАП за периода от 01.01.2017 до 31.12.2017 г. Всички изисквания на НАП за данъчното облагане и осигурителните задължения на земеделските стопани са публикувани на интернет страницата на приходната агенция, в секция „Брошури", „Облагане на земеделските стопани за 2018".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай