Държавата субсидира розопроизводителите

Държавата субсидира розопроизводителите | StandartNews.com

Извънредна помощ de minimis се отпуска за розопроизводителите. Целта е укрепване на розопроизводството и запазване и стимулиране на този традиционен и важен отрасъл за страната. Срокът за подаване на заявленията е от 2-ри до 13-и юли 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите. Подпомагането се предоставя на площ, за покриване на част от разходите по отглеждане на културата маслодайна роза.

Общият размер на предоставената помощ на един земеделски стопанин или предприятие не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро ( 29 337.45 лв.) за период от три бюджетни години (2016 г. – 2018 г.).
Размерът за подпомагането на хектар ще се определи от Министерство на земеделието, храните и горите, след подаване на всички заявления за участие по схемата.

Държавната помощ се предоставя на физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски стопани съгласно Наредба №3 от 1999 г., отглеждащи маслодайна роза.

Лицата могат да кандидатстват в Областните дирекции на ДФ "Земеделие", отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане" по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец (при кандидатстване на ФЛ или ЕТ) и по седалището на юридическото лице (при кандидатстване на ЮЛ).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай