"Агрион Финанс" представя нови форми на финансиране в земеделието на БАТА АГРО

"Агрион Финанс" представя нови форми на финансиране в земеделието на БАТА АГРО | StandartNews.com

Интересът към алтернативните форми на финансиране в земеделието се засилва. Фермерите търсят все по-адекватни форми на кредитиране, съобразени с техните нужди. Това коментираха експертите от специализираното дружество за земеделски кредити и лизинг за покупка на земя „Агрион Финнанс". Те ще представят основните си продукти: кредит за оборотни разходи, инвестиционен кредит и лизинг на есенното издание на Международно селскостопанско изложение БАТА АГРО. То започва на 30 август и ще продължи до 3 септември на летището в Стара Загора.

„Малките и средните фермери също имат нужда от средства за модернизиране и разширяване на бизнеса си, а не могат да договорят преференциалните условия, които получават големите в бранша. Ето това ни мотивира да създадем продукти, които като форма и съдържание изцяло да отговорят на техните нужди", коментира изпълнителният директор на „Агрион Финанс" Светла Боянова.

Според данните на компанията в момента фермерите теглят средства за разширяване на обработваемата земя, за подобряване на конкурентноспособността, за реализиране на проекти по европейски програми, както и за покриване на ежемесечни разходи –за торове, препарати и т.н. Има и случаи на покупки на цели бизнеси в земеделието.

Периодът за теглене на кредит през голяма финансираща институция обаче е повече от месец. В „Агрион Финанс" имат възможност да отпуснат средствата в рамките на няколко дни. Таксите също са много по-малко – реално фермерът не дължи нищо преди да е получил желаното финансиране. Предимствата на кредитите на „Агрион Финанс" са свързани още с бързината, лесното кандидатстване, както и по-малкото документация. Компанията не изисква подробни бизнес отчети и анализи, нито допълнителни застраховки или откриване на сметки, не събира такси и комисионни за разглеждане и обработване на документи, с което се пести много време и разходи за фермерите. Като основно обезпечение се приема земята, а реалният процент на отпуснатото финансиране е до 80% от пазарната й стойност. Не са необходими съдлъжници, поръчители и гаранти, нито допълнителни обезпечения като апартаменти, къщи или друго имущество на фермера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай