100 литра мерло на Дионисиево шествие

Представят на "Винария" бял коняк и еликсир, отлежал с музиката на Бетовен

100 литра мерло на Дионисиево шествие | StandartNews.com

100 литра младо мерло ще се леят на площад „Стефан Стамболов" в Пловдив днес. За първи път ще го опитат участниците в Дионисиевото шествие под тепетата. Традиционният празник предхожда откриването на Международната изложба „Винария".

Пловдивчани и гости на града ще гледат кукерски игри, изпълнения на гайдари и концерт на фолклорния ансамбъл „Тракия".

Началото на веселбата е от 12 ч. в градинката до Римския стадион, а шествието ще потегли в 12.30 ч. начело с прочутата гайдарска трупа от Калофер. То ще мине по Главната улица и ще стигне до фонтана пред сградата на кметството.

Всяка година тържеството събира многохилядна публика и завършва с огромно хоро. С обща наздравица се дава символичен старт на „Винария". Тази година изложбата ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор заедно с Националната лозаро-винарска камара.

Посетителите на „Винария 2018" ще могат да опитат новата реколта вино, която още никъде не е показвана, да сравнят колекциите на над 50 български и чуждестранни изби, да опознаят вкуса на екзотични напитки, предлагани от водещи търговци. Нови акцент са плодовите ракии и коняци, съобщава Марица.бг.

Сред хитовите експонати на изложбата се открояват единственият в света бял коняк, най-изтънчените и стари марки шотландско уиски. За първи път ще бъде представена линията „Вино за забавление" в арт бутилки и кенове с рисунки на известен художник на графити. Своя дебют ще направи и уникално българско вино, узряло с музика на Бетовен. Новост са ръчно навитите пури, отлежавали в специална кедрова стая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай