Замъкът в Равадиново стана №1 в света

Замъкът в Равадиново стана №1 в света | StandartNews.com

Родната атракция спечели приз в съревнование с резиденцията на краля на Саудитска Арабия

Българска атракция спечели приз за туристическа атракция номер 1 в света. Замъкът в Равадиново "Влюбен във вятъра" взе златен и сребърен медал в категорията "Туристическа атракция" и бе обявен за архитектурно чудо на престижния международен конкурс "A' Design Award" 2016. Родният призьор, творение на собственика си бизнесмена Георги Тумпалов, изпревари с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудистка Арабия - Абдула.

Предложението на петролната страна е класирано с 3 места под Замъка в Равадиново. Родната атракция изпреварва и проекти от традиционните победители в световните дизайнерски конкурси - американци, японци и индийци. Конкурсът е сред най-силните в света за архитектура и дизайн. В тазгодишното издание са се борили 18 000 проекта в 20 категории.

Журито, което ги избира, е от 46 признати личности, като те имат право да дадат няколко награди на един проект. Изложби със спечелилите златните медали ще се покажат в Италия, Ватикана, Испания, Холандия и Китай. Награждаването на призьорите ще се извърши на галавечеря през юни в италианския град Комо.

Освен награда победата дава право на членство в редица престижни международни организации и бизнес структури. На собственика на замъка Георги Тумпалов пък е предложено да стане почетен член на журито на конкурса. Сред предишни носители на отличието са проекти на Ричард Брансън, собственик на компанията "Върджин атлантик", на веригите "Шератон" и "Дисниленд".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай