За 5-и път поред Банско е ски курорт №1

„Кемпински" с 4-а титла за най-добър хотел в България

За 5-и път поред Банско е ски курорт №1 | StandartNews.com

Банско отново се доказа като запазена марка, след като за пета поредна година бе обявен за зимен курорт №1 на България от най-високата инстанция в туристическата индустрия изобщо. Бижуто на Пирин получи еквивалентната на „Оскар" в киното статуетка от Академията на Световните ски награди по традиция на червения килим в хотел „Ароса" в Кицбюел (Ав), нареждайки се сред 26-те най-добри дестинации на планетата. В 16-седмичната онлайн надпревара, която се проведе от първия петък на юни до последния ден на астрономическото лято (22 септември), участваха 202 топкурорта от 5 континента, а в гласуването на сайта Worldskiawards.com се включиха над 1,6 млн. души (клиенти и професионалисти) от повече от 143 държави. Това превърна допитването със сигурност в най-голямото в бранша и едно от най-космополитните, провеждани официално изобщо.

„За нас е чест и гордост, че спечелихме класацията и в годината с най-рекорден вот досега", заявиха под аплодисментите на висшата класа в гилдията първата дама на концесионера „Юлен" Мая Христоскова и маркетинг директорът Иван Обрейков, които вдигнаха отличието заедно с шефа на ски училището Георги Главчев, неговия заместник Янко Попов, отговорника за пистите Георги Попов-Тумбе и мениджъра на заведенията Иван Драгосинов. Шестимата предизвикаха истински фурор на церемонията, като излязоха в еднакви народни носии и бяха най-атрактивните под прожекторите.

Освен това Банско направи и общо 4-ия си златен дубъл в историята на ски Оскарите, защото в категорията за най-добър хотел у нас титлата отиде в пълната с блясък витрина на „Кемпински Гранд Арена". В безукорен тоалет – черно сако и изумрудена рокля, новият генерален мениджър на пиринския флагман на най-старата и луксозна верига в Европа Наталия Каширская взе статуетката и благодари и на клиентите, и на екипа си. „Кемпински" неизменно печелеше през 2013-а, 2014-а и 2015-а, като изненадващо не бе избран само през 2016-а.

Впрочем Банско има привилегията и да е сред едва 9-те курорта с пълен комплект от 5 приза и от 5-те издания на Световните ски награди, което е абсолютен показател за ниво. 10-хилядното градче е на върха от 2013-а досега, а звездна компания му правят още домакинът Кицбюел – най-емблематичният зимен център в Австрия, разположеният най-високо в Европа френски Вал Торенс, който и тази година за 4-и път ликува с голямата награда за №1 на планетата, германският символ на Световната купа Гармиш-Партенкирхен, перлата в руската корона Роза Хутор, на чиито писти се проведе олимпиадата в Сочи през 2012 г., шведският Оре – 2-кратен домакин на световни първенства по ски и 7 пъти кандидат за Зимни игри, ексклузивният швейцарски Лаакс, норвежкият Трисил, чийто герб се състои от 2 щеки, както и фамозният американския Диър Вали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай