09:55 ч.

17.08.18

2 мин.

0

0

0

Възмущение в бранша по случая с нападнатата камериерка в хотел в Златни пясъци

от редактори |

Възмущение в бранша по случая с нападнатата камериерка в хотел в Златни пясъци

Австрийски турист беше арестуван за 24 часа след като удари камериерка в хотел в Златни пясъци. След съдебен процес по бързата процедура насилникът се размина само с глоба от 300 лв. Ден след задържането си, той е платил санкцията и е напуснал страната.


Силно възмущение от случая изразиха от хотелиерския бранш. Възмутени са представителите на хотелиерската организация в Златни пясъци и от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. От страна на синдикалните организации на работещите в туризма предлагат законодателни промени. От туристическия бранш са категорични, че подобни случаи не трябва да се допускат в бъдеще.


Според Бранимир Миланов – съпредседател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, в такива случаи законодателството трябва да бъде по-категорично. Той посочи, че в развитите демокрации, към които се стремим, за подобно поведение австриецът ще бъде осъден на месеци обществено полезен труд. Той предлага виновникът да реди половин година павета по бул. „Цар Борис III". За него глобата от 300 лв. е абсурдно наказание.


Георги Щерев – председател на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци, добави, че законът трябва да се спазва от всички, без значение от националността.


Според представителите на туристическия бранш има видимо полицейско присъствие в курортите ни, но е необходимо към противообществените прояви да се прилагат еднакво строги наказания както за българските, така и към чуждестранните туристи.


Татяна Джилянова – председател на Синдикалната организация в туризма към КНСБ, каза: „За мен това е чудовищно. Трябват спешни промени в законодателството или по-точно в Наказателния кодекс. Последствията за този турист трябва да са много по-строги".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент