20:05 ч.

17.04.18

2 мин.

0

1

0

Стрелба с лък и лов със соколи в Търново

от редактор |

Стрелба с лък и лов със соколи в Търново

От стрелба с лък и лов със соколи до средновековни игри предлага на всички гости международното изложение „Културен туризъм" 2018 във Велико Търново, което ще се проведе от 19 до 21 април пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски". Различни исторически възстановки ще покажат българското минало от Средновековието и Възраждането. Национално дружество „Традиция" ще представи военния бит на дедите ни. Ще могат да се видят различни видове оръжие и ризници и да се пробва стрелба с лък на специално изградено на място стрелбище. През трите дни всеки желаещ ще може да пробва сръчността и уменията си в различни видове средновековни игри. В деня на откриването на изложението, 19 април, членовете на „Традиция" ще пресъздадат и патриархалния дух на Възраждането в живи картини на щанда на Велико Търново.


В XV-тото Международно изложение ще участва и Национално сдружение работилница „Седянка". Сръчните жени ще демонстрират тъкане на колани на кори, совалкова дантела, дантела кене, дантела фриволите, българска бродерия, плетене на шума и тъкане на хоризонтален стан. В плъстенето ще се включат най-малките участници в „Седянка", а гости от клуб за бродерия от турския град Чанаккале ще представят бродерия с метален конец и дантела „ОЯ".
В дните на туристическото изложение за първи път ще могат да се видят и демонстрации на соколарство с жива граблива птица мишелов на Харис. Те ще бъдат направени от екипа на Късноантична и средновековна крепост Туида – Сливен, които ще имат и различни уъркшопове и занимания за детската аудитория, както и възстановки на оръжия, облекла и елементи на бита от Средновековието.


Артистична възстановка ще покаже и община Враца. Спектаклите „Хляб от Бога" на театрално студио „Тепм" са от 12,00 ч. на 19 и 20 април на откритата сцена пред ДКС „Васил Левски" и са за лимеца, една от най-старите храни на човечеството.


В петнадесетото издание на форума ще се включат 145 участници от България и цял свят.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:29 · 18.04.2018
Стрелба с лък го има във всяка развита страна, и можеш да си го купиш от всеки спортен магазин ,което и не струва много.Със това много хора няма да привлечете.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент