Ще си сътрудничим с Урал в туризма

Ще си сътрудничим с Урал в туризма | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова и изпълнителният директор на Уралската асоциация по туризъм (УАТ) Михаил Малцев подписаха в Москва меморандум за сътрудничество в сферата на туризма, гостоприемството и инвестициите в отрасъла.

Церемонията се състоя в рамките на работните срещи на министър Ангелкова с представители на руската туристическа индустрия.

Министерството и асоциацията ще си партнират ефективно в подготовката на събития в сектора и ще поддържат взаимен обмен на статистически, рекламни и други промоционални материали.

УАТ е една от водещите организации в туризма на Руската федерация. Асоциацията е създадена през 1996 г. в Екатеринбург и е сред най-активните партньори на Министерството на туризма, което е редовен участник в най-значимото туристическо изложение в Уралския федеративен окръг - „Лето". През април тази година в борсата се включиха 250 изложителя, посетителите надхвърлиха 8 хил. души, а България беше страна партньор.

През миналата година у нас са пребивавали над 580 хил. руски туристи, което отбеляза близо 20 на сто ръст спрямо 2015 г. Сред най-активните от тях са гостите от Уралския край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай