Ще ръководим популяризирането на туризма в Черноморския регион

Ще ръководим популяризирането на туризма в Черноморския регион | StandartNews.com

България може да има водеща роля в популяризирането на туризма в Черноморския регион. Имаме идея акцентът да е поставен върху винения и гурме туризъм, които за Министерството на туризма са сред приоритетните за развитие продукти. Това е казала министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Майкъл Христидис, генерален секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество /ОЧИС/, съобщиха от ведомството. Предстои темата да бъде дискутирана на среща на работна група "Сътрудничество в туризма" на ОЧИС, която в момента се председателства от България.

Тя е посочила още, че по този начин ще се засили фокусът върху развитието на сектора в региона. А за нас от голямо значение е съвместната помощ в туризма с държавите - членки на ОЧИС, е коментирала още министър Ангелкова.

Председателят на ОЧИС е предложила Министерство на туризма да обмисли възможността за поемането на втори мандат като координатор на работна група "Сътрудничество в туризма" за още един двугодишен мандат.
Христидис е поставил акцент върху круизния туризъм в района на Черно море, като поясни, че трябва да се предприемат действия за развитието му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай