Ще привличаме туристите с хапване и пийване

Ще привличаме туристите с хапване и пийване | StandartNews.com

България създава туристически дестинации за вино и кулинария, които ще бъдат определени в средата на 2018 година. Това е заложено в новия проект „Сподели България" на туристическото и земеделското министерство. Предложенията ще бъдат публикувани за обществено обсъждане.

По-добър летен сезон – това показват данните на ресорното министерство . До септември тази година е имало ръст от 8% на чуждестранните туристи в сравнение с миналата година. За да се запази тази тенденция страната предприема и нова кампания. А именно - предвижда 12 дестинации за вино и кулинария, които да са за всеки месец от годината.

"Инициативата „Сподели България" може да бъде в помощ на развитието и популяризирането на така наречения бавен (слоу) туризъм", каза министър Ангелкова. Министърът поясни още, че неговата концепция е свързана именно със запазване на традициите и културата, като се набляга на местната храна и на регионалните обичаи.

По думите й те биха помогнали на туристите да се информират за характерните вина и храни в дадените райони.

"Давайки възможност на общините да популяризират новите винено-кулинарни дестинации, очакваме повече туристи да се насочат и към вътрешността на страната. Това ще допринесе за утвърждаване на България като дестинация за четири сезона и ще окаже положително влияние върху развитието на редица общини не само за туризма им, но и за икономиката на страната", каза още Ангелкова.

Акцентът върху дестинациите е вино и храна, но наред с това те ще бъдат обвързани и със забележителностите по области, за да може туристите максимално да опознаят България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай