16:20 ч.

24.07.18

2 мин.

0

1

0

Шефът на „Томас Кук“: България привлича все повече туристи с разнообразни услуги

от редактори |

Шефът на „Томас Кук“: България привлича все повече туристи с разнообразни услуги

Заедно с бизнеса работим активно за привличане на повече платежоспособни туристи в България с разнообразни видове услуги. За нас е много важно гостите ни, видели за пръв път страната, да се върнат отново в нея и за това ни помага успешното партньорство със световни туроператори като „Томас Кук". Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща в Лондон с изпълнителния директор на компанията Петер Фанкхаузер, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. За последните три години това е третият делови разговор помежду им.


България като целогодишна дестинация предлага на практика всякакъв вид туризъм и отчита рекордни статистически данни през последните години. През 2017 г. страната ни е посетена от близо 8,9 млн. чуждестранни туристи, което е 7,6% ръст спрямо 2016-а. "Приходите от международен туризъм през миналата година са с още по-голямо увеличение – в абсолютни числа те са близо 6,9 млрд. лв., което е 9,3% повече в сравнение с 2016", подчерта министър Ангелкова. Тя обърна внимание, че този интерес е предизвикал и повече чартърни полети към България на нискотарифни и други авиокомпании.


Българският министър информира ръководителя на „Томас Кук" за разнообразните възможности на най-посещаваните курорти у нас като Слънчев бряг, Златни пясъци и др., които предлагат почивка и активен отдих за клиенти с различни потребности – семейни ваканции, забавления, парти събития, спорт и др. Ето защо ние предвиждаме в националните ни курорти да се регламентира продуктовото зониране, за да може да се задоволят всички предпочитания на клиентите - от деца до хора от третата възраст.


Петер Фанкхаузер поздрави екипа на министър Ангелкова за постигнатото. Той изтъкна, че въпреки засилващата се конкуренция България привлича все повече туристи и има голям потенциал да развива устойчиво всякакъв вид услуги в сектора. Изпълнителният директор обърна внимание върху необходимостта от високо качество на продукта, за да се поддържа активен този интерес на посетителите.
По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за разширяване на двустранните бизнес контакти в сферата на туризма. Представителите на „Томас Кук" проявиха интерес към потенциала за нови инвестиции в туризма на България като развиващ се стратегически пазар за компанията.


„Томас Кук" е един от водещите световни туроператори с 12 млн. уникални онлайн потребители на сайта си месечно. 40 млн. са посетителите в офисите на фирмата и партньорската й мрежа. През 2017 г. броят на туристите, пътували до България чрез „Томас Кук", е 404 698, което е 18% ръст спрямо предходната година (над 61 хил. души повече). За периода януари–април 2018 г. те са били вече над 264 хил., но обобщението за най-силните летни месеци предстои. През 2018 г. се очаква увеличение от 61% на капацитета на авиопътниците на компанията от Великобритания, Германия, Белгия и Скандинавия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Бай Пешо · 13:56 · 29.07.2018
Къде е Гълбачев, ма госпожо министър?
Да не би АСТРАЛ Холидейз вече и Интернешънъл да е пред фалит???
Къде са тръгнали от Томас Кук без него?
Нали той им беше ОФИЦИАЛЕН ПАРТНЬОР ЗА БЪЛГАРИЯ.
Защо са го отсвирили?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент