18:45 ч.

06.08.18

1 мин.

0

4

0

С 30% по-малко резервации морето

от Стандарт |

С 30% по-малко резервации морето

Бизнесът отчита с 30% по-малко резервации по Черноморието в сравнение с миналото лято. Отливът се усеща най-вече в малките курорти, съобщи "Нова телевизия".
Представители на туроператори коментират, че склонни да се откажат от резервацията си са предимно туристи от близките пазари – румънци, сърби, македонци, както и българите.
Най-големите курорти – Златни пясъци, Албена и Слънчев бряг, остават максимално запълнени, отчитат хотелиери. Това важи особено за хотелите от първа и втора линия, където резервациите са направени още миналото лято предимно от чужди туристи.
От германския и британския пазар няма откази.
Хотелиерите във вътрешността на страната също се оплакват от отлив на туристи. Спадът е с около 20-25% и по планинските курорти.
Туроператорите отчитат и по-малко чужди туристи у нас, които пристигат по чартърни програми – с около 30% отлив.
В някои от хотелите вече свалят цените на нощувките, за да привличат туристи.
Очакванията на хотелиери и туроператори са за силен септември, който да компенсира по-слабия месец юли. По данни на Института за анализ и оценка на туризма, над 3 млн. българи са планирали лятната си почивка през август. А очакванията са морските ни курорти през най-натоварения месец да бъдат посетени от над 2 милиона чужди туристи.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

007 · 07:02 · 08.08.2018
И така,след добре свършената работа от валери симеонов,туристите по българското черноморие,започнаха плавно да отплууват към Гърция и Турция.
Потребител · 07:38 · 07.08.2018
Тъпанар, нали туризма храни основно тези райони
Потребител · 11:54 · 07.08.2018
@Потребител Тризма не храни тези райони. Туризма храни тъпанари като тебе. С двама работника коли по за 100 хиляди на тебе и на курвата ти. Затова Българите избягаха та се наложи лъжепатриота гагаузин да променя закона и да внася украинци и молдовци. Щото сте алчни копелета. Бал съм ви мамата. И вашия ден ще дойде
Потребител · 00:32 · 07.08.2018
браво браво
така така
алчни собствeници на хотeли, рeсторанти и плажни ивици
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент