Водата край всички плажове по Черноморието е чиста
Търсят концесионери на плажовете "Албена" и "Ривиера"


18:45 ч.

29.08.18

1 мин.

0

0

0

Румъния изгражда нов курорт на Черно море

от Стандарт |

Румъния изгражда нов курорт на Черно море

Румъния ще прави нов луксозен курорт на Черно море. Правителството в Букурещ даде зелена светлина на проекта  "Новият Костинещи", по името на станалия известен като морски курорт Костинещ в близост до град Констанца, съобщи Romania Insider.


Според плановете, по продължението на 2,5-километровия бряг между Костинещ и село 23 Аугуст ще бъдат построени четири луксозни курорта, разположени на 800 хектара площ. Те ще включват осем 5-звездни хотели с общо 4000 стаи.


Ще бъдат направени аквапаркове, голф игрища, а 100 хектара ще бъдат заети от морски градини.


Към момента въпросните 800 хектара земя, които правителството иска да бъдат застроени, са изоставени и неизползваеми, като до тях се стига по черен път.


Засега конкретна цена на проекта не се посочва, но според местната платформа Business Review, той ще струва "няколкостотин милиона евро".


От медията припомнят, че това не е първият път, когато се разглежда подобна възможност. През 2007 година правителството в Букурещ работеше по подобен проект, но той беше изоставен заради липса на инвестиции.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент