Регистрират по-малко нарушения по Черноморието от миналата година

Регистрират по-малко нарушения по Черноморието от миналата година | StandartNews.com

Продължаваме да откриваме нарушения, независимо, че като процент те са по-малко от миналата година, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова за проверките по Черноморието в интервю за Нова телевизия. „Наблюденията ни от проверките показват, че всички туристи и потребители все повече се запознават с правата, които имат по закон", заяви министърът.

„Най-фрапантните и интереси случаи, които имахме по Северното Черноморие, са свързани с два хотела - в Златни пясъци и в село Топола", посочи Николина Ангелкова. „Хотелът в Златни пясъци е категоризиран с 4 звезди през 2011 година от тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, но не отговаря на тази категория. Липсват 3 от основните помещения, които се изискват - лоби бар, бар басейн и фризьорски салони. Помещенията ги има, но не функционират", обясни тя. „Липсват и сифони в банята, което е много странно предвид изискванията за разрешение за строеж", коментира Ангелкова. „Незабавно стартирахме процедурата за понижаване на категорията", обяви министърът на туризма.

Данните ни показват, че за юни месец имаме 4,7% ръст, над 1 млн. туристи, в сравнение с миналата година. Това каза още Ангелкова. „От януари до юни имаме над 3,6 млн. чуждестранни туристи, което е над 8.9% ръст", обяви тя. В отговор на въпрос запазва ли се ръстът на туристите въпреки лошото време министърът посочи: „За момента ръстовете от около 5% се запазват".

„Надявам се, да успеем да постигнем 5% ръст за летния туристически сезон. Той е ключов за туризма ни, защото формира 70% от туристическия поток", коментира Николина Ангелкова.

„Туристите могат да намерят телефоните и е-мейлите ни на сайта на министерството. 24/7 могат да намерят контакт с нас. След работно време сигналите се записват и им се отговаря на следващия ден", каза още министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай