11:40 ч.

28.07.18

2 мин.

0

0

0

Регистрират по-малко нарушения по Черноморието от миналата година

от редактори |

Регистрират по-малко нарушения по Черноморието от миналата година

Продължаваме да откриваме нарушения, независимо, че като процент те са по-малко от миналата година, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова за проверките по Черноморието в интервю за Нова телевизия. „Наблюденията ни от проверките показват, че всички туристи и потребители все повече се запознават с правата, които имат по закон", заяви министърът.


„Най-фрапантните и интереси случаи, които имахме по Северното Черноморие, са свързани с два хотела - в Златни пясъци и в село Топола", посочи Николина Ангелкова. „Хотелът в Златни пясъци е категоризиран с 4 звезди през 2011 година от тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, но не отговаря на тази категория. Липсват 3 от основните помещения, които се изискват - лоби бар, бар басейн и фризьорски салони. Помещенията ги има, но не функционират", обясни тя. „Липсват и сифони в банята, което е много странно предвид изискванията за разрешение за строеж", коментира Ангелкова. „Незабавно стартирахме процедурата за понижаване на категорията", обяви министърът на туризма.


Данните ни показват, че за юни месец имаме 4,7% ръст, над 1 млн. туристи, в сравнение с миналата година. Това каза още Ангелкова. „От януари до юни имаме над 3,6 млн. чуждестранни туристи, което е над 8.9% ръст", обяви тя. В отговор на въпрос запазва ли се ръстът на туристите въпреки лошото време министърът посочи: „За момента ръстовете от около 5% се запазват".


„Надявам се, да успеем да постигнем 5% ръст за летния туристически сезон. Той е ключов за туризма ни, защото формира 70% от туристическия поток", коментира Николина Ангелкова.


„Туристите могат да намерят телефоните и е-мейлите ни на сайта на министерството. 24/7 могат да намерят контакт с нас. След работно време сигналите се записват и им се отговаря на следващия ден", каза още министърът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент