Разработваме с Китай туристически бранд "Път на коприната"

Разработваме с Китай туристически бранд "Път на коприната" | StandartNews.com

Инициативата на Китай „Един пояс, един път" е в помощ на изпълнението на плана за устойчиво развитие на туризма до 2030 година. България подкрепя това начинание, като пример за това е Вторият международен семинар „По Западния път на коприната", на който страната ни беше домакин през месец юни тази година. Той се организира от Световната организация по туризъм (СОТ) и Министерството на туризма, с подкрепата на Европейската комисия. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на панела „Изграждане на партньорства - засилване на сътрудничеството в областта на туризма в рамките на инициативата „Един пояс, един път", който се провежда в рамките на 22-та Генерална асамблея на Световната организация по туризъм, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Целта на инициативата е както да улеснява пътуванията, така и да създава дългосрочни механизми за обмен на информация. Тя насърчава изработването на съвместни маркетингови стратегии и укрепването на туристическото образование. Освен това работи и за определяне на съвместни стратегии за управление на риска.

„Ние вярваме, че инициативата „Един пояс, един път" може да води до ново измерение на сътрудничеството между България и Китай", коментира министър Ангелкова. Тя посочи, че чрез нея всички трудности и предизвикателства могат да се превърнат в реални възможности за развитие.

Включването в туристически маршрути, като „По Западният път на коприната", дава възможност както за развитие на взаимоотношения между държавите, но и също така за инвестиции, каза още министърът. По думите й тези неща са важни за туризма, защото по този начин хората да натрупат още впечатления за дадена страна. Тя посочи още, че това позволява да се правят и различни рекламни кампании. „Друго важно е, че включването на страни в даде маршрут, разширява и туристическите им пазара една спрямо друга", допълни още министър Ангелкова.

По време на среща на високо равнище, в която участие взеха министри и делегати, беше приета и декларацията „Инициатива Ченду - „Един пояс, един път" за сътрудничество в туризма. Дискусията в панела на министрите допринесе за представянето на документа. Целта на декларацията е да насърчи укрепването на сътрудничеството в областта на туризма между страните включени в инициативата. Предвижда се това да стане с обмен на информация, създаване на съвместни маркетингови стратегии за разработване и популяризиране на общия бранд „Път на коприната".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай