14:35 ч.

14.07.18

1 мин.

0

0

0

Предлагат електрически велосипеди за пътуване до Златните мостове

от редактори |

Предлагат електрически велосипеди за пътуване до Златните мостове

Първите 10 електрически велосипеда, с които можете да отидете до Златните мостове вече са пред Националния исторически музей. Това е първият ни проект за споделено ползване на електрически велосипеди, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.


От 16 юли всеки ден от 9 до 19 ч можете да вземете велосипед от НИМ и да карате до Златните мостове, като при интерес, ще предложим и други маршрути в планината, каза още кметицата.


Решението и изпълнението на системата е на стартиращата компания Eljoy Bikes и на мрежата за устойчив бизнес - Cleantech Bulgaria и Climate-KIC, които финансират проекта. Фандъкова им благодари затова, че са подкрепилия общината в усилията й да направи София по-чиста и да я развива като зелен и иновативен град.


Екипите на зам.-кмета Евгени Крусев и на Елица Панайотова от нашата организация Зелена София работеха заедно за разработване на велоалеите до НИМ - следващия месец маркираме велоалея по бул. "Пушкин", а догодина планираме разширение на велоалеята по бул. "България", съобщи още кметът на София.


ElJoy Bikes бяха избрани за победител в конкурса за стартиращи компании от цяла Европа, "Sofia Urban Challenge", които разработват технологии спомагащи политиките за по-чист въздух в градовете. ElDrive осигуряват електрическото захранване на велосипедите.


Сайтът на инициативата - https://rentebike.bg, а до няколко дни ще работи и специално приложение.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент