Предлагат електрически велосипеди за пътуване до Златните мостове

Предлагат електрически велосипеди за пътуване до Златните мостове | StandartNews.com

Първите 10 електрически велосипеда, с които можете да отидете до Златните мостове вече са пред Националния исторически музей. Това е първият ни проект за споделено ползване на електрически велосипеди, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

От 16 юли всеки ден от 9 до 19 ч можете да вземете велосипед от НИМ и да карате до Златните мостове, като при интерес, ще предложим и други маршрути в планината, каза още кметицата.

Решението и изпълнението на системата е на стартиращата компания Eljoy Bikes и на мрежата за устойчив бизнес - Cleantech Bulgaria и Climate-KIC, които финансират проекта. Фандъкова им благодари затова, че са подкрепилия общината в усилията й да направи София по-чиста и да я развива като зелен и иновативен град.

Екипите на зам.-кмета Евгени Крусев и на Елица Панайотова от нашата организация Зелена София работеха заедно за разработване на велоалеите до НИМ - следващия месец маркираме велоалея по бул. "Пушкин", а догодина планираме разширение на велоалеята по бул. "България", съобщи още кметът на София.

ElJoy Bikes бяха избрани за победител в конкурса за стартиращи компании от цяла Европа, "Sofia Urban Challenge", които разработват технологии спомагащи политиките за по-чист въздух в градовете. ElDrive осигуряват електрическото захранване на велосипедите.

Сайтът на инициативата - https://rentebike.bg, а до няколко дни ще работи и специално приложение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай