10:45 ч.

21.08.18

1 мин.

0

2

0

Пътуваме с цел туризъм двойно по-малко от средното в Евросъюза

от редактор |

Пътуваме с цел туризъм двойно по-малко от средното в Евросъюза

Снимка: в. Дейли Телеграф


Около 30 процента от българите, или почти всеки трети наш сънародник, е направил поне веднъж туристическо пътуване с лична цел, показват данни на Евростат за 2016 г. В огромната си част тези пътувания са били в страната. Средният показател за пътуванията на европейците е почти двойно по-голям от нашия - 62 на сто.


Средният разход на пътуващ българин с цел туризъм зад граница е бил 156 евро, при двойно по-висок среден разход за жител на друга страна от Евросъюза. По данни на родната статистика, съотношението се запазва и през 2017 г. - около 85 на сто от всички пътувания са в страната.


Най-активни в туристическите пътувания за лични цели са били жителите на Финландия, Холандия и Люксембург. Почти половината от европейците, които не са предприели някакво пътуване с цел туризъм, посочват като основен мотив финансови причини.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:26 · 21.08.2018
Всички българи живeят в Софиа или в чужбина в провинцията са на доизживяванe боклуци
Потребител · 17:58 · 21.08.2018
ЛЪЖА- българите пътуват 10 пъти поне по-малко. софийските мангали не са българи
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент