18:50 ч.

27.06.18

1 мин.

0

0

0

Отлив на руски и турски туристи през май

от Стандарт |

Отлив на руски и турски туристи през май

43% ръст на германците и 37% на украинците в началото на сезона


Отлив на руски и турски отчита статистиката в първия месец от откриването на летния сезон у нас. По данни на НСИ през май посетителите от Русия, дошли за почивка и отдих, са с 13% по-малко спрямо същия месец на 2017 г. Експертите вече предупредиха, че България ще загуби част от ключовите си туристи, които тази година ще преоткрият Турция.
Предишните две години, заради геополитическата ситуация, България привлече значителен брой руски туристи. Благодарение на тях сезонът беше спасен, тъй като имаше загуба на европейски пазари. Сега се очертава обръщане на тази тенденция и туристическият бранш ще разчита на посетители от Германия, Франция, Великобритания, Израел и САЩ.
Турските граждани също предпочитат своите курорти за ваканция. Статистиката отчита спад от 11% на гостите от южната ни съседка. Турция е един от големите пазари за българските туристически услуги. Друг голям пазар, при който се наблюдава отлив, е гръцкият. Там спадът е с 8%.
Добри новини има от Германия (43% ръст), Македония (22%), Сърбия (9%), Израел (30%), САЩ (20%) и Украйна (37%). Тройно нарастване има на швейцарските туристи през май, но като брой остават твърде малко.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент