Отличиха най-добрите хотелиери от България, Македония и Косово

Да правим от историята културен туризъм, а не война иска бизнесът от Балканския полуостров

Отличиха най-добрите хотелиери от България, Македония и Косово | StandartNews.com

Общ туристически продукт ще предлагат държавите от Балканския полуостров. Това се договориха представители на изпълнителната власт и бизнеса от България, Македония, Албания, Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина на форум в Охрид, организиран от Балканския алианс на хотелските асоциации (БАХА).

Само с общ туристически продукт можем да се наложим заедно на далечни пазари като Япония, Китай и САЩ, категорични бяха от администрацията и гилдията. В алианса влизат представители на държави, които често са били разделяни от битки, политика и спорове за граници през вековете. Затова един от основните девизи на БАХА е от историята да правим културен туризъм, а не война.

Второто правило в алианса е, че за съседа се говори или добро, или нищо. Силни сме, когато сме заедно, категорични са още от БАХА.

Алиансът се крепи на взаимно уважение като платформа за бизнес. По време на конференцията на БАХА представителите на бизнеса и администрацията от балканските страни заедно обсъдиха кой е правилният начин за налагане на национален и на регионален бранд.

Участниците посетиха и разгледаха освен забележителностите край Охридското езеро, още манастира Свети Наум, както и албанските градове Корча и Поградец. Отличени бяха и най-добрите представители на бизнеса като най-големите призове грабнаха хотелиери от България, Македония и Косово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай