18:10 ч.

27.04.18

1 мин.

0

0

0

Отчитаме рекорден зимен туризъм от влизането ни в ЕС

от редактор |

Отчитаме рекорден зимен туризъм от влизането ни в ЕС

Изпращаме много успешен зимен сезон, който по брой посещения на чуждестранни туристи е рекорден от влизането на България в Европейския съюз. Резултатите доказват устойчивото развитие на сектора и утвърждаването на страната ни като конкурентна целогодишна туристическа дестинация. Така министърът на туризма Николина Ангелкова коментира огласената днес статистика на НСИ за чуждестранните туристически визити у нас, съобщиха от Министерството на туризма.


Данните сочат, че за периода декември 2017 - март 2018 г. общият брой туристически посещения на чужденци в България е 1 653 490, като ръстът спрямо зимния сезон 2016/2017 г. е 12 процента. Тогава чуждестранните туристически посещения от декември до март са били общо над 1,476 млн.


Класацията води Гърция с над 318 хил. визити /9,4 на сто ръст/. Втора е Румъния - над 223 хил. туристи /29,9 на сто ръст/, трета е Турция - над 213 хил. визити /14,4 процента ръст/, следвана от Македония и Сърбия. Великобритания е изпратила у нас над 63 хил. туристи, което регистрира 10,9 на сто ръст. Гостите от Германия са били над 57 хил. - 11,9 на сто ръст. Израелските туристи са с 34,9 процента повече спрямо миналия зимен сезон /над 53 хил. посещения/.


Настоящата година също е започнала много добре. От началото й, т.е. за периода януари-март 2018 г., страната ни е посетена от общо 1 196 363 чуждестранни туристи, което отчита 10,8 процента ръст спрямо същия период на 2017 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент