05:40 ч.

20.05.17

2 мин.

0

0

0

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Полицаи обучават персонал в хотелите

от Наталия Малчева |

ОТ ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Полицаи обучават персонал в хотелите

Варненската полиция е инициирала обучение на част от персонала в хотели в курорта Златни пясъци и на работещи в частни охранителни фирми, за да гарантира сигурността на туристите през сезона.


Те са обучени да задържат лица, както и да действат в случай на опасна терористична атака, да обезопасяват пакети или самоделни взривни устройства. За сигурността на туристите от областната дирекция на МВР във Варна ще увеличат и полицейското присъствие в курортите, обясни главен инспектор Илиян Илиев по време на дискусия, организирана от вестник "Стандарт" в морската ни столица преди началото на сезона.


На база на анализи за отминалия летен сезон ще се повиши и полицейското присъствие в местата с концентрация на престъпления. За целия сезон от юни до септември в курортите на територията на област Варна ще бъдат командировани 141 полицаи. 135 ще следят за обществения ред и 6 ще са част от криминалната полиция.


Освен това за спокойствието на туристите и предпазването им от джебчии ще се грижат още 6-10 екипа. Автополицаите ще бъдат подкрепяни от мото и вело полицаи, особено в курорта Златни пясъци и в Морската градина на Варна.


За сезона ще са командировани от Румъния 6 местни полицаи, които говорят езика и могат да са по-полезни на туристите.


Че сигурността е изключително важна за бизнеса заяви и хотелиерът Атанас Карагеоргиев. Според него полицията трябва да е видима и да респектира. Той дори предложи да бъде подкрепена жандармерията с финансова помощ от страна на бизнеса и те да плащат допълнителните дежурства на полицаите, за да има спокойствие в курортите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент