20:05 ч.

11.04.18

1 мин.

0

1

0

ОБЗОР: Туристически инспектори следят под лупа хотелите

от редактор |

ОБЗОР: Туристически инспектори следят под лупа хотелите

Туристически инспектори вече ще проверяват дали хотелите спазват изискванията, на които трябва да отговарят в съответствие с издадените им категории. Това стана ясно от изказване на министъра на туризма Николина Ангелкова пред Нова тв. Туристическият инспекторат ще бъде създаден с предстоящите промени в Закона за туризма, посочи Ангелкова в отговор на множеството оплаквания от лоши условия в част от хотелската база у нас.


Безспорно има пропуски в контрола на хотелите след категоризацията им, призна министърът на туризма. В момента правомощия да проверява хотелската база има Комисията за защита на потребителите (КЗП), обясни Николина Ангелкова. Съгласно закона към днешна дата само по искане на КЗП може да се отнеме категорията на даден хотел, заяви Ангелкова и допълни, че ако комисията не сезира министерството за нарушения, то "остава с вързани ръце".


Сега Министерството на туризма може да издава само предписания и глоби, каза още Ангелкова. Така че реално ние чакаме друг орган да ни сезира, за да можем да стартираме процедура за отнемане на звезди на даден хотел, коментира Николина Ангелкова, но веднага допълни, че "и до ден днешен за кошмарния хотел в Чифлика не сме получили искане от КЗП за отнемане на категорията му".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:10 · 12.04.2018
Ако туристическите инспектори си изпълняват служебните задълежения като Българската Полиция или Съдии , намда да чакате много подобрение, по скоро падение.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент