Няма отлив на руски туристи от България

Страната ни е предпочитана за семейна почивка като сигурна дестинация

Няма отлив на руски туристи от България | StandartNews.com

Руските туристи задържат интереса си към България на нивото на предишните години. Това заяви Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия, на среща с министър Николина Ангелкова в Санкт Петербург. Двамата разговаряха в рамките на Петербургския международен икономически форум (SPIEF), който се провежда в бившата руска столица до 26 май.

България е предпочитана дестинация от нашите туристи като заради съотношението цена-качество и като сигурна дестинация, допълни Сафонов, опровергавайки слуховете за очакван спад на руски туристи по нашето Черноморие.
Олег Сафонов изказа своята благодарност към премиера Бойко Борисов и към министър Ангелкова за доброто протичане на миналия летен туристически сезон у нас. Той даде за пример бързата и адекватна реакция на българското правителство при решаването на проблема с руски деца в лагер в Обзор. Тогава заради внезапната смърт на собственик на лагера можеше да се провали почивката на групата руски деца в Обзор, но след намесата на българските власти тя приключи успешно, като дори бе приета и следваща руска смяна.

И Олег Сафонов, и министър Ангелкова бяха единодушни, че трябва да се работи по-активно за рекламирането на България в Русия.

От своя страна министър Ангелкова покани Олег Сафонов да присъства на заседанието на Работна група "Сътрудничество в туризма" към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество на 13 юни 2018 г. у нас.

Руската федерация остава един от най-важните пазари за нас, посочи министър Ангелкова. През миналата година Русия зае 5-о място по брой туристи, посетили България – 557 915 души, а над 450 хил. руски граждани имат свой втори дом у нас, обясни Ангелкова. България вече е утвърдена и като едно от най-търсените места от руските граждани за семейна почивка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай