17:05 ч.

25.05.18

2 мин.

0

0

0

Няма отлив на руски туристи от България

от редактор |

Няма отлив на руски туристи от България

Страната ни е предпочитана за семейна почивка като сигурна дестинация


Руските туристи задържат интереса си към България на нивото на предишните години. Това заяви Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия, на среща с министър Николина Ангелкова в Санкт Петербург. Двамата разговаряха в рамките на Петербургския международен икономически форум (SPIEF), който се провежда в бившата руска столица до 26 май.


България е предпочитана дестинация от нашите туристи като заради съотношението цена-качество и като сигурна дестинация, допълни Сафонов, опровергавайки слуховете за очакван спад на руски туристи по нашето Черноморие.
Олег Сафонов изказа своята благодарност към премиера Бойко Борисов и към министър Ангелкова за доброто протичане на миналия летен туристически сезон у нас. Той даде за пример бързата и адекватна реакция на българското правителство при решаването на проблема с руски деца в лагер в Обзор. Тогава заради внезапната смърт на собственик на лагера можеше да се провали почивката на групата руски деца в Обзор, но след намесата на българските власти тя приключи успешно, като дори бе приета и следваща руска смяна.


И Олег Сафонов, и министър Ангелкова бяха единодушни, че трябва да се работи по-активно за рекламирането на България в Русия.


От своя страна министър Ангелкова покани Олег Сафонов да присъства на заседанието на Работна група "Сътрудничество в туризма" към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество на 13 юни 2018 г. у нас.


Руската федерация остава един от най-важните пазари за нас, посочи министър Ангелкова. През миналата година Русия зае 5-о място по брой туристи, посетили България – 557 915 души, а над 450 хил. руски граждани имат свой втори дом у нас, обясни Ангелкова. България вече е утвърдена и като едно от най-търсените места от руските граждани за семейна почивка.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент