Наплив на израелци към родните курорти

Наплив на израелци към родните курорти | StandartNews.com

Министър Николина Ангелкова се срещна с посланика на Израел Н.Пр. Ирит Лилиан и обсъди с нея перспективите за разширяване на двустранното сътрудничество в туризма. Това съобщиха от пресцентъра на министерство.

Ангелкова разкри, че през 2016 г. туристическите посещения от Израел у нас са се увеличили с близо 19% спрямо 2015 г., като по данни на НСИ през миналата година са реализирани над 183 хил. визити. "Очакваме през 2017 г. тенденцията за укрепване на добрите взаимоотношения в сектора да продължи да се развива възходящо и да надгради постигнатите резултати през рекордната за нашия туризъм 2016 г"., подчерта министърът

Само за първите четири месеца на 2017 г. НСИ отчита около 43 хил. визити на граждани Израел в България, което е ръст от близо 37% спрямо същия период на 2016 г. Посланик Лилиан обърна внимание, че интересът на израелските туристи към нашата страна се увеличава, тъй като ние предлагаме много разнообразен продукт. Сред най-търсените от тях услуги са комбинираните пакети, включващи балнео и СПА процедури, както и планинският и културният туризъм наред с традиционно предпочитаните морски и ски ваканции.

Двете страни обсъдиха възможностите за развитие на съвместни инициативи за насърчаване на взаимния туристопоток и продължение на инициативата на израелското посолство „Мислиш си, че познаваш България?!". Тя стартира през лятото на 2015 г. и разкри непознати страни от красотата, културата и традициите на страната ни. Към проекта тогава се присъединиха и посолствата на Полша и Хърватия, творци и медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай