17:10 ч.

23.09.18

2 мин.

0

1

0

Китайци се включиха във Фестивала на киселото мляко в с. Момчиловци

от редактори |

Китайци се включиха във Фестивала на киселото мляко в с. Момчиловци

Гости от Китай и партньори от китайската компания "Брайт" пристигнаха за традиционния вече Фестивал на киселото мляко в Момчиловци. Празникът на млякото се провежда за четвърта поредна година, а съорганизатори са компанията "Брайт", наложила на китайския пазар мляко с марка "Момчиловци", съобщава БТА.


Фестивалът популяризира родопското мляко като храна на дълголетници и екологично чист продукт. Киселото мляко, чистият въздух, изворната вода и отрицателната йонизация са част от факторите за дълголетие в Родопите, според заключението на участници в проведения по време на фестивала семинар "Здраве и дълголетие".


По време на млечната фиеста бе направена първа копка на българо-китайска демонстрационна ферма за млечни продукти. Инвестицията от китайска страна ще бъде от компания "Брайт". В демонстрационната мандра всеки посетител ще има възможност да се запознае с технологията на приготвяне на мляко и традиционни за региона млечни продукти. Предприятието ще включва и ферма за пасищно отглеждане на крави от породата българско родопско говедо. Предвижда се мандрата да започне производство през следващата година, привличайки туристи от страната и чужбина.


Домакините от Момчиловци посрещнаха гостите от азиатската държава с песен на китайски език. За втора поредна година в селото се провежда курс по изучаване на китайски, който е особено актуален заради пристигащите целогодишно туристи от Китай. Техният интерес към Момчиловци е провокиран именно от популярността на млякото, носещо името на родопското село, обясняват от кметството.


Новата "Кралица на млякото" е 17-годишната Любослава Аспарухова от Благоевград. Тя спечели конкурса за красота "Мис Родопи- Кралица на киселото мляко 2018", който се проведе в рамките на фестивала. Най-красивите момичета, заели първите места в конкурса получат възможност да посетят Китай по програмата за популяризиране на киселото мляко.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:00 · 23.09.2018
Ако китайците продават Млякото в България, те ще ОТКРАДНАТ Бизнеса и работата на българите. Българските фирми ще ФАЛИРАТ. Може да разрешат на китайци да правят кисело мляко, само ако го изнасят за ЧУЖБИНА. Работниците трябва да са БЪЛГАРИ. А китайците може да идват за 2-3 месеца в годината, да видят как върви бизнеса и после да ходят в друга държава. Ако Б. Борисов позволи на китайци да живеят в България за постоянно, трябва да го уббият, както сме убивали предатели.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент