Италия ще подарява манастири и замъци

Италия ще подарява манастири и замъци | StandartNews.com

Италианското правителство реши да раздаде стотици исторически сгради „в добри ръце“, включително и манастири, като целта е да се увеличи потока от туристи и инвестициите в страната, съобщи "Добротолюбие.".

Мечтата на много хора да живеят в тишината и уединението на манастира и да не се сблъскват с трудностите на стажа, вече може да се реализира. Това съобщиха от Агенцията за държавната собственост и Министерството на културното наследство. Правителството направи списък, който включва много исторически сгради, включително и манастири, крепости, антични селските стопанства и таверни, които ще се раздават безплатно. Повечето от тях са „встрани от отъпкания път“, но в близост до пешеходни туристически  маршрути,  маршрути за велосипеди и др.

Сега всеки може да избере от 103 исторически сгради, но при едно условие – трябва да докаже, че има средства, за да възстанови сградата, да я превърне в успешен бизнес като хотел или ресторант и да привлече туристи. Най-интересните обекти са: уникален замък от XIII век – Кастелло ди Монтефьоре и замък от XI век Кастелло ди Блера, близо до Рим.

Италианските управници искат да привлекат вниманието на посетителите и местните към малко известни забележителности в отдалечените части на страната и по този начин да се облекчи тежестта върху най-популярните туристически обекти. Много от популярните италиански градове вече не се справят с притока от туристи и се опитват да въведат различни ограничения. Например, във Венеция е забранено да се отварят нови ресторанти. А във Флоренция отварят нови ресторанти и магазини за хранителни стоки в историческия център на града, които да предлагат 70% от местното производство.

„Целта на нашия проект е да се даде тласък на туризма в отдалечените региони – каза Реджи Роберто, служител на Агенцията за държавната собственост. „Нашата цел е да се възстановят и отдавна изоставени частни и обществени сгради и да ги превърнем в интересни и изгодни обекти, които могат да привлекат потоци от поклонници и туристи „.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай