18:20 ч.

07.01.18

1 мин.

0

2

0

Хотелиери в Банско вдигнаха цените

от редактор |

Хотелиери в Банско вдигнаха цените

Някои хотелиери в Банско вдигнаха цените на услугите, съобщи БНТ. Според тях цените в курорта са ниски в сравнение с чужбина.


Англичанинът Джеймс Хюс, който е в бизнеса от 15 години, е повишил цените с близо 30%, но е загубил част от редовните си туристи - предимно гърци и руснаци. Той е собственик на хотел с две звезди. Досега офертата му на човек за нощувка с две закуски - сутрешна и следобедна, е била 15 евро, а сега вече между 19 и 23 евро. Решил е да увеличи цените след обиколка в европейски курорти, където, по думите му, не може да се намери стая за двама за по-малко от 200 евро. За най-силните месеци февруари и март, хотелът му в Банско е резервиран на 80% от редовни английски туристи. Според Джеймс Хюс хотелиери в Банско, които предлагат ол инклузив за 22 лева на човек, правят компромис с храната или пък с хигиената.


Повечето собственици на хотели посочват, че нощувките в хотелите са на старите цени, защото са договорени преди месеци чрез туроператорите. Промяна в цените има и в заведенията за хранене с между 5 и 10%.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:27 · 08.01.2018
Подвеждащо заглавие, защото се представят нещата само в един хотел. Определено няма да ме накара да не посетя Банско, което е едно чудесно място.
Потребител · 02:20 · 08.01.2018
Цените в Банско са сравними с подобни курорти в други страни, в банско хотел за 19 Е или 22 Лв.няма,някой има развито въображение,особено ако Журналиста на Стандарт е настанен на тази цена за да прави безплатна реклма.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент