Германските туристи сменят Турция с България

Напрежението в страната гони чужденците, признава "Хюриет"

Германските туристи сменят Турция с България | StandartNews.com

Туристическият сектор на Турция продължава да губи германски туристи, като последните предпочитат да посещават страни като Испания, Гърция и България пред нея поради съображения за сигурност и на фона на скорошното напрежение в двустранните отношения, съобщи на 21 април Асоциацията на хотелите в Турция, пише Hurriyet.

В изявлението на туристическата организация се казва, че „най-големият победител в тази игра е Испания" и се добавя, че все още има надежди за турския пазар в случай, че се получи изненадващ ръст на резервациите в последния момент от страна на германските туристи.

Турция отбелязваше постепенно увеличаване на броя на туристите от Германия между 2011 г. и 2015 г., но през предишната 2016 г. имаше сериозен срив и техният брой е спаднал до близо 3,9 млн. души заради нарастващите заплахи за сигурността.

„Германските резервации за туристическия сезон през 2017 г. в Испания, Гърция, България и Хърватия са на добро ниво, египетският пазар също бележи ръст на туристи от Германия. За съжаление, единственият губещ на този пазар е Турция", заяви председателят на Асоцеацията на хотелите Тимур Байъндър и добави, че има някакви надежди за резервации в последния момент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай