15:26 ч.

17.04.17

2 мин.

0

4

0

"Дунав турс" продаде един от корабите си

от редактор |

"Дунав турс" продаде един от корабите си

Русенската компания "Дунав турс" е продала един от първите си кораби - "Русе", съобщиха от дружеството. "Русе" и "София" са първите български луксозни туристически кораби по река Дунав. Във вторник „Русе" ще отплава за Холандия. Новият собственик ще използва кораба за провеждане на различни събития, а надеждата е той да носи същото име.


Корабът е плавал по Дунав 33 години. "Единствено постоянното обновяване и модернизиране на флота би ни позволило да бъдем конкурентноспособни и в бъдеще. Предстоят ни инвестиции, които ще ни помогнат да бъдем модерен и търсен партньор на туристическия пазар", коментира Катя Стоянова, главен изпълнителен директор на „Дунав Турс".


Над 140 хил. са превозените пасажери с кораба, предимно от Австрия и Германия, от 1984 г. до днес. Най-дългите круизи са били от немския град Пасау до украинския Вилково, както и до делтата на река Дунав.


На 17 октомври 1983 г. с платформа по море са докарани и пуснати на вода в устието на р. Дунав двата пътнически кораба "София" и "Русе", построени в корабостроителница "Де Бисбош", Холандия. Те са с дължина 113 метра и със 103 кабини, разположени на две палуби. Те са кораби-близнаци с капацитет 200 легла и 55 души екипаж, категория 4 звезди и са пригодени за круизни пътувания по р. Дунав.


Във вторник корабът ще отплава за Гюргево с осемчленен екипаж. Предаването му на новия собственик ще бъде на 19 април в Констанца, където отново на специална платформа ще бъде натоварен на друг кораб, за да се върне на река Рейн – там, където е бил построен.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 03:55 · 18.04.2017
Němec (Czech pronunciation: [ˈɲɛmɛt͡s]) is a common Czech surname, meaning German, literally "mute", or "(he) does not speak (Slavic)". From Proto-Slavic *němьcь (“foreigner, German”), from *němъ (“mute”) (Czech němý).
Потребител · 23:16 · 17.04.2017
нeмски И гeрмански сe ползват взаимно размeняeмо в бг eзик кои нe вярва да чeтe тълковeн рeчник..иначe има по дeбeли изцeпки като модeлка звучи като дърводeлка като заимстватe пишeтe дамски или мъжки модeл а нe дeлаитe с тeслата
Потребител · 22:29 · 17.04.2017
Е добре !!Но можете ли малко по -умерено поучително?Градивна критика[email protected]@@@@@@
Потребител · 16:47 · 17.04.2017
няма НЕМСКИ град Пасау
има ГЕРМАНСКИ град Пасау в държавата Гeрмания а нe в държавата Нeмция
простаци рeдактори
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент