Деца карат ски за левче в Деня на снега

Деца карат ски за левче в Деня на снега | StandartNews.com

 

Петър Попангелов дава уроци в Боровец, игри и състезания в курортите в Пирин и Родопите

Всяка снежинка е стотинка за туристическия бранш в зимните ни курорти. И докато хората в градовете се оплакват от кишата и заледените улици, в Боровец, Банско и Пампорово се радват на прекрасни писти и зимни забавления.
-------------------------------------

Деца ще карат ски за левче. Така у нас ще бъде отбелязан Световният ден на снега. Международната федерация по ски създаде този празник през 2012 г., за да популяризира белите спортове сред най-малките. Тази година празникът ще се отбележи с 478 събития в 42 държави.
Най-старият планински курорт в България - Боровец, ще зарадва малчуганите до 13 години със ски карти по левче още днес. За най-малките гости на курорта пък детският парк "Борокидс" ще бъде безплатен. Легендата Петър Попангелов ще се включи като форлойфер в състезанието за деца, за да покаже на малките как трябва да се карат ски. За всички, които искат да направят своите първи стъпки в зимните спортове, ще има безплатни уроци през целия ден. Събраните средства от лифт картите ще бъдат внесени в новосъздадения Фонд за подпомагане на детския и младежки спорт „Петър Попангелов и приятели за Боровец". Малките планински откриватели ще могат да научат всичко за лавинната безопасност, като се включат в забавния "Лов на съкровища", организиран из Въжения град. Повече за безопасността в планината ще научим и от екипите на Планинска Спасителна Служба, които със своите четириноги помощници - кучетата, ще представят интересни демонстрации. За всички любители на по-екстремните усещания са предвидени безплатни уроци по фристайл сноуборд и демонстрации в Промо Парк Бороспорт. Специални гости ще са момичетата от Wildberries. Като част от стремежа на „Бороспорт" АД да направи зимите забавления достъпни за всички, заедно със сдружение "Един живот" и сдружение "Спина бифида и хидроцефалия - България", по време на празника са предвидени снежни занимания за деца в неравностойно положение. Към снежния празник се включва и обновеният хотел "Рила" с 10% отъпка за резервациите през уикенда.
Ски зона „Банско" ще отбележи Световния ден на снега на 15 януари. Любителите на белите спортове, желаещи да се качат на ски пистите тази неделя, ще заплатят символична сума за ползване на съоръженията. Специално на 15 януари концесионерът на ски центъра - „Юлен" АД, обяви цена от 1 лев за еднодневна лифт карта за деца на възраст до 12 г. Срещу 10 лв. възрастни, студенти и ученици ще ползват кабинковия лифт. „Най-важното е да дадем възможност на децата да излязат сред природата, да оставят таблети и компютри, за да се любуват на белия спорт в планината", каза Иван Обрейков, маркетинг директор на концесионера на ски зоната. Децата ще могат да участват в забавните игри и състезания, ще има и лакомства за тях. За малчуганите ще има надуваеми замъци, пързалки, на които ще се пускат с туби и шейни. Ще се организира и бой със снежни топки. Направено е и специално състезателно трасе за слалом, което е обезопасено и предназначено само за децата.
Пампорово също ще отбележи на 15 януари Световния ден на снега. Курортът ще посрещне най-малките скиори и сноубордисти със зимни игри и снежен празник. Той започва от 10 часа на ски център "Студенец". Организаторите напомнят на желаещите да си вземат шейните и да дойдат добре екипирани. За най-палавите любители на снежните игри ще има изненади и подаръци. На 15 януари в Пампорово ще се проведе и състезание по сноуборд за деца между 13 и 15-годишна възраст.
За всички малчугани от 7 до 15-годишна възраст, които тренират сноуборд и имат желание да се развиват уменията си, ще бъде организирано набиране на участници за новата детска сноуборд школа към Ски клуб Пампорово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай